ABD ve Güney Kore’den Ortak Askeri Hava Tatbikatı

ABD ve Güney Kore’den Ortak Askeri Hava Tatbikatı

ABONE OL
12:13 - 31/10/2022 12:13
ABD ve Güney Kore’den Ortak Askeri Hava Tatbikatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD ve Güney Kore 5 gün sürecek ortak askeri hava tatbikat başlattı.

ABD Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Vigilant Storm” adı verilen tatbikatın Cuma gününe kadar süreceği ve yaklaşık 240 savaş uçağının tatbikata katılacağı belirtildi. F-35 hayalet uçaklarının görev yapacağı tatbikata, Avustralya da yakıt ikmali uçağıyla destek verecek.

Hava kuvvetleri, her yıl düzenlenen tatbikatta bu yılki savaş uçağı sayısının şimdiye kadarki en fazla sayı olduğuna dikkat çekti.

ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore’den gelebilecek tehditlere karşı koymak için ortak tatbikatlara ve eğitimlere ihtiyaç olduğunu bildiriyor.

Kuzey Kore ise, “ortak tatbikatların işgal provası ve Washington ile Seul’un düşmanca politikalarının kanıtı olduğunu” savunuyor.

Kuzey Kore’nin bu ay başında Japonya üzerinde uzun menzilli balistik füze denemesi yapmasının ardından, ABD ile Güney Kore ortak bir tatbikat düzenlemiş ve Japon Denizi üzerinden füzeler fırlatmıştı.

Ayrıca, ABD’nin USS Ronald Reagan uçak gemisinin Japon Denizi’ne yeniden konuşlandırılmasına karar verilmişti. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de, Eylül ayında Güney Kore’yi ziyaret etmişti.

Güney Kore, geçen hafta da 12 günlük “Hoguk 22” isimli askeri tatbikatını tamamlamıştı.

VOA tarafından geçilen ABD ve Güney Kore’den Ortak Askeri Hava Tatbikatı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ve Güney Kore’den Ortak Askeri Hava Tatbikatı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ve Güney Kore’den Ortak Askeri Hava Tatbikatı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.