ABD ve Güney Kore Dev Askeri Tatbikata Hazırlanıyor

ABD ve Güney Kore Dev Askeri Tatbikata Hazırlanıyor

ABONE OL
13:07 - 16/08/2022 13:07
ABD ve Güney Kore Dev Askeri Tatbikata Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD ve Güney Kore, son yılların en büyük ve kapsamlı ortak askeri tatbikatına hazırlanıyor. Kuzey Kore’nin bölgede füze denemeleri ve nükleer tehditlerini arttırdığı bir dönemde yapılacak olan tatbikatın önümüzdeki hafta başlayacağı açıklandı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ulchi Özgürlük Kalkanı adı verilen tatbikat 22 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Tatbikata kara, hava ve deniz kuvvetleri katılacak. Toplamda binlerce askerin tatbikat kapsamında görev alacağı belirtiliyor.

Yetkililer, COVID-19 salgın sürecinde ertelenen tatbikatlar sonrası haftaya başlayacak olan son yılların en kapsamlı askeri tatbikatının, ABD ve Güney Kore’nin bölgenin güvenliğine yönelik taahhüdünün bir işareti olduğu yorumunu yapıyorlar.

ABD Savunma Bakanlığı da ayrıca Güney Kore ve Japonya deniz kuvvetleriyle birlikte 8 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında da Hawaii kıyılarında tatbikat yapıldığını açıkladı.

ABD ve Güney Kore salgın öncesinde de her yıl bahar ve yaz aylarında geniş kapsamlı iki ayrı askeri tatbikat düzenliyorlar. Bu tatbikatlara 10 bin ABD askeriyle 200 bin Güney Kore askeri katılıyor. Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatına kaç asker katılacağı konusundaysa henüz net bir açıklama yapılmadı.

Uzmanlar son dönemde yaptığı açıklamalarla ABD ve Güney Kore’ye yönelik söylemini sertleştiren Kuzey Kore’nin bu tatbikatı da bahane edebileceğine dikkat çekiyorlar.

VOA tarafından geçilen ABD ve Güney Kore Dev Askeri Tatbikata Hazırlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ve Güney Kore Dev Askeri Tatbikata Hazırlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ve Güney Kore Dev Askeri Tatbikata Hazırlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.