ABD ve Avrupa Ukrayna’yı Görüşecek

ABD ve Avrupa Ukrayna’yı Görüşecek

ABONE OL
11:10 - 19/04/2022 11:10
ABD ve Avrupa Ukrayna’yı Görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki saldırılarını artırırken, ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün Avrupalı ortaklarıyla video konferans aracılığıyla görüşmesi bekleniyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan, Ukrayna’ya devam eden desteğimizi ve yakın koordinasyonumuzun bir parçası olarak Rusya’nın eylemlerinden sorumlu tutulması çabalarını görüşmek üzere, müttefikler ve ortaklarla bir video konferans görüşmesi yapacak” denildi.

Görüşmeye ABD’nin yanı sıra Kanada, İngiltere, Danimarka, İtalya, Fransa, Polonya ve Romanya liderleri ile NATO Genel Sekreteri, AB Komisyonu Başkanı ve Avrupa Konseyi Başkanının da katılması öngörülüyor.

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki saldırıları ise sürüyor. Ukrayna basını bugün Marinka, Slavyansk ve Kramatorsk şehirlerinin yanı sıra, kuzey doğudaki Harkiv, güneydeki Mykolaiv ve güney doğudaki Zaporizhzhia şehirlerinden de patlamalar duyulduğunu bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün, Rus güçlerinin uzun süredir hazırlandıkları “Donbas Savaşını” başlattığını söylemişti. Zelenski, Rus ordusunun Donetsk ile Luhansk bölgelerini ele geçirmeye odaklandığını kaydetmişti.

“Rusya insani koridorlara izin vermiyor”

Bu arada, Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk “Rusya’nın 3 gündür Ukrayna’da sivillerin tahliyesi için insani koridorlar açılmasına izin vermediğini” söyledi.

Vereşçuk sosyal medya hesabından, “Bugün 19 Nisan ve ne yazık ki, insani koridorlar yok” diye yazdı.

Rusya’nın Donbas bölgesindeki yoğun saldırılarının sürdüğünü belirten Vereşçuk, özellikle güneydeki Herson ile doğudaki Harkiv bölgelerinden sivillerin tahliyesi için “zorlu müzakerelerin” devam ettiğini dile getirdi.

VOA tarafından geçilen ABD ve Avrupa Ukrayna’yı Görüşecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ve Avrupa Ukrayna’yı Görüşecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ve Avrupa Ukrayna’yı Görüşecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.