ABD Ülke Bazlı COVID-19 Seyahat Uyarılarını Kaldırıyor

ABD Ülke Bazlı COVID-19 Seyahat Uyarılarını Kaldırıyor

ABONE OL
20:17 - 04/10/2022 20:17
ABD Ülke Bazlı COVID-19 Seyahat Uyarılarını Kaldırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) her bir ülke için yayınladığı COVID-19 seyahat sağlık uyarılarını kaldırma kararı aldı. Buna gerekçe olarak CDC’nin doğru değerlendirme yapabilmesi için yeterli veri gönderen ülke sayısının azalması gösterildi. CDC’nin Türkiye’ye seyahat konusunda da herhangi bir uyarısı bulunmuyor.

Nisan ayında CDC, COVID-19 nedeniyle yaptığı ”seyahat etmeyin” uyarısını 90 uluslararası varış noktası için kaldırmış ve ”4. Seviye” seyahat uyarısını ”özel durumlar” için korumaya devam edeceğini bildirmişti.

CDC’den dün yapılan açıklamada, ”COVID-19 testi yapan ya da vakaları raporlayan ülke sayısı azaldığı için CDC’nin Amerikalılar’ın seyahat ettiği durakların çoğunda COVID-19 seyahat sağlık uyarılarını doğru şekilde değerlendirme yeteneği kısıtlandı” denildi.

Nisan ayından bu yana CDC belirli ülkeler için seyahate karşı kapsamlı öneriler yayınlamadığından uyarılar çok az dikkat çeker hale gelmişti.

Mart ayında CDC dünya genelinde yaklaşık 120 ülke ve bölgeye seyahati tavsiye etmediğini bildirmişti. Bu da toplam varış noktalarının yarısından fazlasına denk geliyordu.

Uyarılar bazı Amerikalılar’ı seyahat etmekten caydırdı ve bazı ülkelerde kaygıya neden oldu. Dikkat çeken uyarılardan biri 2021 yılının Mayıs ayında Olimpiyatlar’dan aylar önce Japonya için yayınlanan ”seyahat etmeyin” uyarısıydı.

CDC dün yaptığı açıklamada bundan böyle yalnızca belirli bir ülkede kaygı verici bir COVID-19 varyantı tespit edilmesi gibi durumlara bağlı olarak o ülke için seyahat uyarısı yayınlayacağını bildirdi.

VOA tarafından geçilen ABD Ülke Bazlı COVID-19 Seyahat Uyarılarını Kaldırıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Ülke Bazlı COVID-19 Seyahat Uyarılarını Kaldırıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Ülke Bazlı COVID-19 Seyahat Uyarılarını Kaldırıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.