ABD Uçak Gemisi Tatbikat İçin Güney Kore’ye Gidiyor

ABD Uçak Gemisi Tatbikat İçin Güney Kore’ye Gidiyor

ABONE OL
23:37 - 19/09/2022 23:37
ABD Uçak Gemisi Tatbikat İçin Güney Kore’ye Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikan uçak gemisi USS Ronald Reagan, bu hafta düzenlenecek ortak tatbikat için dört yılın ardından ilk kez Güney Kore’ye gidiyor. İki müttefik ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore’ye gözdağı vermek için nükleer kapasiteli stratejik varlıklarını devreye sokma arayışında.

Güney Kore Donanması, USS Ronald Reagan’ın Cuma günü ülkenin güneyindeki Busan limanında yer alan donanma üssüne varmasının beklendiğini belirtti.

Açıklamada ”Ortak tatbikatlarla iki ülkenin donanmalarının askeri teyakkuz durumu ile Kore Yarımadası’nda barış ve istikrar için ABD-Güney Kore ittifakının kararlılığını güçlendirmek hedefleniyor” denildi.

Kuzey Kore daha önce ABD’nin bölgedeki askeri varlığını ve ortak tatbikatları, savaş provası olarak ve Washington’la Seul’un düşmanca politikalarının göstergesi olarak değerlendirerek kınamıştı.

İlk kez bir Amerikan uçak gemisi, 2018’den bu yana Güney Kore’yi ziyaret etmiş olacak. Müttefikler 2018’de Kuzey Kore’yle temas için diplomatik çabaların arttırılması kararının ardından ortak askeri faaliyetleri azaltmıştı.

COVID-19 pandemisi de tatbikatların durmasına neden olmuştu. Bu yıl ise Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol birçok ortak tatbikatı ve başka askeri güç gösterilerini Kuzey Kore’ye uyarı olarak yeniden başlattı.

Kuzey Kore, nükleer silah ve füze geliştirme çabalarına son vermesi için yürütülen görüşmelerin başarısız olmasının ardından bu yılın başında rekor sayıda füze denemesi yapmıştı.

Gözlemciler Pyongyang’ın 2017’den bu yana ilk kez nükleer denemelerine de yeniden başlayabileceğini söylüyor.

Nisan ayında USS Ronald Reagan gemisi, 2017’den bu yana ilk kez Güney Kore ve Japonya arasındaki sularda konuşlandırılmış ve Japon güçleriyle ortak tatbikat yapmıştı. Bu kez savaş gemisi Güney Kore güçleriyle eğitim yapacak.

Cuma günü ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore’nin bu ay açıkladığı ilk nükleer doktrinini ”gerilimi tırmandırıcı ve istikrarsızlaştırıcı” olduğu gerekçesiyle kınamış ve Washington Pyongyang’a yanıt vermek ve caydırıcılık amacıyla stratejik varlıklarını bölgede konuşlandırarak tatbikatlara devam etme kararını bildirmişti.

VOA tarafından geçilen ABD Uçak Gemisi Tatbikat İçin Güney Kore’ye Gidiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Uçak Gemisi Tatbikat İçin Güney Kore’ye Gidiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Uçak Gemisi Tatbikat İçin Güney Kore’ye Gidiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.