ABD Türkiye’ye Seyahat Uyarısının Seviyesini Düşürdü

ABD Türkiye’ye Seyahat Uyarısının Seviyesini Düşürdü

ABONE OL
15:10 - 09/06/2021 15:10
ABD Türkiye’ye Seyahat Uyarısının Seviyesini Düşürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarı listesini yeniden güncelledi. Daha önceki listede “Dördüncü Seviye: Seyahat Etmeyin” kategorisinde yer alan Türkiye, yeni listede üçüncü seviyeye, yani “Seyahat Planlarınızı Gözden Geçirin” kategorisine dahil edildi.

Bakanlığın seyahat uyarı listesinde 26 Ağustos 2020’den bu yana üçüncü seviyede yer alan Türkiye, bu yılın Nisan ayında ülkedeki Corona virüsü vakalarının hızla artması üzerine bu “seyahat edilmemesi” gereken ülkeler arasına alınmıştı.

Yeni yayınlanan listede, “Seyahat Etmeyin” kategorisine üç yeni ülke, İngiliz Virgin Adaları, Samoa ve Sudan dahil edilirken, şu ülkeler de bu kategoride kalmayı sürdürdü: “Afganistan, Aruba, Belarus, Burkina Faso, Fiji, İran, İrlanda, Libya, Malezya, Nikaragua, Kuzey Kore, Rusya, Saba, Özbekistan.”

Dördüncü seviyeden üçüncü seviyeye alınanlar arasında da Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Almanya, İspanya, Japonya, İtalya, Güney Kıbrıs, Azerbaycan, Kanada, Meksika ve diğer bazı ülkeler yer alıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Amerikalılar’ın seyahat planlarıyla ilgili karar alırken ayrıntılı bilgiye sahip olmasının amaçlandığı belirtilerek, listenin ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin seyahatlerle ilgili bültenleri ve ticari uçuşların erişilebilirliği, ABD vatandaşlarına yönelik ülkeye giriş kısıtlamaları ve üç gün içinde COVID test sonuçlarının alınmasındaki engeller gibi ikincil faktörler temel alınarak düzenli şekilde güncellendiği kaydedildi.

VOA tarafından geçilen ABD Türkiye’ye Seyahat Uyarısının Seviyesini Düşürdü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Türkiye’ye Seyahat Uyarısının Seviyesini Düşürdü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Türkiye’ye Seyahat Uyarısının Seviyesini Düşürdü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.