ABD-Türkiye Yüksek Düzeyli Savunma Toplantısı Washington’da yapıldı

ABD-Türkiye Yüksek Düzeyli Savunma Toplantısı Washington’da yapıldı

ABONE OL
21:35 - 22/12/2023 21:35
ABD-Türkiye Yüksek Düzeyli Savunma Toplantısı Washington’da yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye ve ABD Yüksek Düzeyli Savunma Toplantısı Washington’da yapıldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander’ın 21 Aralık’ta Pentagon’da düzenlenen ABD-Türkiye Üst Düzey Savunma Grubu toplantısına eşbaşkanlık yaptığı belirtildi.

Pentagon açıklamasında Wallander’ın, ABD’nin NATO’yu desteklemek için Türkiye’nin askeri modernizasyon ihtiyaçlarının farkında olduğunu bir kez daha teyit ettiğine işaret edildi.

Açıklamada toplantıda heyetlerin, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında kısa süre önce yapılan görüşmelere dayanarak, geniş bir yelpazede işlevsel ve bölgesel konuları ele aldıkları kaydedildi.

Bu konular arasında terörle mücadele, Afrika ve Doğu Akdeniz’de güvenlik ve NATO İttifakı’nın öneminin yer aldığı vurgulandı.

Görüşmelerin Wallander’ın birçok bölgesel konuda işbirliğinin ve ortaklığın arttırılması için ilave alanların geliştirilmesinin altını çizdiği kaydedildi.

İki tarafın ayrıca ikili savunma işbirliğini ve uzun süredir devam eden savunma bağlarını arttırma konusundaki ortak hedefin de gündeme geldiği belirtildi.

Ayrıca heyetlerin önümüzdeki 18 ay içinde Ankara’da tekrar biraraya gelme konusunda mutabık kaldıkları açıklandı.

MSB: “Toplantı olumlu ve yapıcı bir havada geçti”

Milli Savunma Bakanlığı da, toplantının olumlu ve yapıcı bir havada geçtiğini açıkladı.

Açıklamada, toplantıda ikili savunma, askeri eğitim ve savunma sanayii işbirliğinin yanısıra bölgesel ve uluslararası güvenlik meseleleri üzerine müzakereler ve görüş alışverişleri yapıldığı ifade edildi.

Bir sonraki toplantının gelecek yıl Türkiye’nin evsahipliğinde düzenlenmesinin planlandığı kaydedildi.

VOA tarafından geçilen ABD-Türkiye Yüksek Düzeyli Savunma Toplantısı Washington’da yapıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD-Türkiye Yüksek Düzeyli Savunma Toplantısı Washington’da yapıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD-Türkiye Yüksek Düzeyli Savunma Toplantısı Washington’da yapıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.