“ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi yarın Ankara’da”

“ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi yarın Ankara’da”

ABONE OL
12:33 - 28/03/2024 12:33
“ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi yarın Ankara’da”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi üyeleri yarın Ankara’da temaslarda bulunacak.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada dört kişilik komitenin yarın Bakan Yaşar Güler’le görüşeceği belirtilerek, şöyle denildi:

“Görüşmenin ikili askeri ilişkilerimizin gündeminde yer alan terörle mücadele ve ABD’nin PKK/YPG’ye sağladığı destek başta olmak üzere, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, Kongre onayı bekleyen tedarik projeleri gibi hususlarda milli güvenlik hassasiyetlerimizin en üst seviyede dile getirilmesi için fırsat oluşturacağı değerlendirilmektedir.”

MSB geçen ay, 40 yeni ve mevcut 79 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu, mühimmat ve teçhizatını içeren talebe ABD’nin cevap verdiğini açıklamıştı.

Bakanlık ayrıca, “Üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin Türkiye’de yapılmasına yönelik teklifin ABD makamlarına iletildiğini” bildirmişti.

VOA tarafından geçilen “ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi yarın Ankara’da” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi yarın Ankara’da” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi yarın Ankara’da” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.