ABD Stratejik Petrol Rezervlerini Devreye Sokuyor 

ABD Stratejik Petrol Rezervlerini Devreye Sokuyor 

ABONE OL
22:42 - 23/11/2021 22:42
ABD Stratejik Petrol Rezervlerini Devreye Sokuyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden, Enerji Bakanlığı’nın fiyatları düşürme ve arz-talep dengesizliğiyle mücadele için Stratejik Petrol Rezervi’nde bulunan 50 milyon varil petrolü piyasaya süreceğini bildirdi.

ABD yönetimi bir süredir dünya pandemiden çıkarken petrol tedariki sıkıntısını aşmak için diğer ülkelerle birlikte çalışıyordu. Petrol rezervinin piyasaya arzı Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore ve İngiltere ile paralel olarak yapılacak.

Yetkililere göre Washington ilk kez böyle bir adımı dünyanın büyük petrol tüketicisi ülkeleriyle birlikte organize ediyor.

Amerikalı tüketiciler artan benzin fiyatlarının etkisini hem benzin istasyonlarında hem de evlerini ısıtırken hissediyor. Küresel ekonomi pandemiden çıkarken petrol arzının talebe ayak uyduramamış olmasından dolayı Amerikalı işletmeler de bu durumdan etkileniyor. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ‘‘Bu nedenle Başkan Biden fiyatları düşürmek ve tedarik sıkıntısına çözüm bulmak için elindeki tüm imkanları değerlendiriyor’’ denildi.

Açıklamada, ABD’nin ekonomik iyileşmenin en hızlı ve güçlü olduğu yerlerin başında geldiği belirtildi ve ‘‘Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, (OECD) ABD’nin gelişmiş ekonomiler arasında pandemi öncesi gayri safi yurtiçi hasılasına dönen tek ülke olduğunu bildirdi’’ denildi. Bu durum üzerinde ülke genelinde aşı programına kaynak sağlayan, okulların ve küçük işletmelerin Covid sırasında açık kalmasını sağlayan ve salgından en kötü etkilenenleri mali olarak destekleyen Başkan Joe Biden’ın Amerikan Teşvik Paketi’nin de etkisi olduğu kaydedildi.

OPEC+ ülkeleri petrol arzını arttırmayı reddetmişti

Aralarında Suudi Arabistan ve ABD’nin Körfez’deki diğer müttefiklerinin de bulunduğu OPEC+ ülkeleri ile Rusya aylık toplantıları sırasında piyasaya daha fazla petrol sürme taleplerini geri çevirmişti. Grup, 2 Aralık’ta politikasını değerlendirmek üzere yeniden toplanacak, ancak üye ülkeler tutumlarında bir değişiklik olacağı yönünde sinyal vermedi.

Grup, üretimi kademeli olarak her ay günde 400 bin varil arttırmak için yapılan anlaşma kapsamındaki mevcut hedefleri tutturmak için mücadele ediyor. Ancak Washington bu üretim hızını çok yavaş görüyor ve Corona virüsü vakalarının yeniden canlanmasının bir kez daha talebi düşürebileceğinden endişe ediyor.

Stratejik Petrol Rezervi’nden piyasaya sunulacak petrol ABD’deki şirketlere “kredi ve satış” yöntemiyle verilecek. 32 milyon varillik kredi usulü piyasaya sunum önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecek ve Beyaz Saray, Kongre tarafından halihazırda onaylanan 18 milyon varillik satışı da hızlandıracak.

Hindistan rezervlerinden 5 milyon varili piyasaya süreceğini belirtirken Güney Kore, girişime dahil olmayı kabul ettiğini kaydetti, ancak rakam vermedi. Japon medyası ise Tokyo’nun planlarını Çarşamba günü açıklayacağını belirtti. İngiltere’den konuyla ilgili henüz bir yorum gelmedi.

VOA tarafından geçilen ABD Stratejik Petrol Rezervlerini Devreye Sokuyor  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Stratejik Petrol Rezervlerini Devreye Sokuyor  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Stratejik Petrol Rezervlerini Devreye Sokuyor  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.