ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu oldu

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu oldu

ABONE OL
15:58 - 14/02/2024 15:58
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçirdiği prostat kanseri ameliyatı sonrasında nekahat sürecinde Pazar günü yeniden hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu edildi. Austin, bugün Ukrayna’ya daha fazla destek verilmesine odaklanan temas grubu toplantısına çevrimiçi katılıyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamaya göre Austin, Salı akşamı Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden taburcu edildi ve iki saatten kısa bir süre sonra tüm görevlerine yeniden başladı.

Açıklamada Beyaz Saray, Kongre, Savunma Bakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı’nın Austin’ın hastaneden çıkmasıyla ilgili bilgilendirildiği belirtildi.

Austin, Savunma Bakanlığı’nın “acil bir mesane (idrar kesesi) sorunu” olarak tanımladığı bir nedenle hastanedeydi. Doktorları Salı günü yaptıkları açıklamada, tıbbi sorunun Austin’ın Aralık ayında geçirdiği prostat kanseri ameliyatıyla ilgili olduğunu ancak Pazartesi günü “cerrahi olmayan prosedürlerle düzeltildiğini” söyledi.

Doktorlar yaptıkları açıklamada Austin için, “Müdahale boyunca iyi durumdaydı. Tamamen iyileşmeye devam etmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Austin’ın “bu hafta içinde Pentagon’daki görevine dönmeden önce bir süre dinleneceği ve görevlerini evden çalışarak uzaktan yerine getireceği” belirtildi.

Açıklamada, bakanın görevlerini yerine getirmek için gerekli olan gizli ve gizli olmayan iletişim sistemlerine tam erişime sahip olduğu da kaydedildi.

Yaşadığı son sağlık sorunu Austin’ın bu hafta Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun (UDCG) yüz yüze toplantısı ve NATO savunma bakanlarının ayrı bir toplantısı için Brüksel’e gitme planlarını iptal etmesine neden oldu.

Çarşamba günkü Ukrayna toplantısı sanal ortamda gerçekleşiyor.

Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh, gazetecilere yaptığı açıklamada Austin’ın “hala toplantıya katılma niyetinde olduğunu” söyledi ve “Buna açılış konuşması yapmak dahil” dedi.

Aralık ayında prostat kanseri teşhisi konulan 70 yaşındaki Austin’a 22 Aralık’ta tedavi için prostatektomi adı verilen bir prosedür uygulanmıştı.

Ameliyatı takip eden hafta içinde komplikasyonlar yaşayan Austin, 1 Ocak’ta şiddetli ağrılar nedeniyle ambulansla Walter Reed’e götürülerek yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Austin, Beyaz Saray’ı, Kongre’yi ya da kamuoyunu bilgilendirmediği için yoğun eleştirilere hedef olmuştu.

Pentagon bu kez Austin’in yardımcılarının Pazar günü öğleden sonra hastaneye gitmeden önce Beyaz Saray’ı bilgilendirdiğini açıkladı. Kongre ve Genelkurmay Başkanı da gelişmelerden haberdar edildi. Austin da bakanlığın kontrolünü geçici olarak Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks’e devretti.

Hastaneye kaldırılmasına rağmen, Austin’ın doktorları iyileşme seyrinin hala mükemmel olduğunu söyledi.

Beyaz Saray ise Pazartesi günü Austin’ın Savunma Bakanlığı’nı yönetme kabiliyetine olan güvenini dile getirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden’ın Austin’ın hastaneye kaldırılmasının bakanlıkta yürüttüğü liderlik görevini etkilemesinden “hiç endişe duymadığını” söyledi.

Austin bu ayın başlarında Pentagon’daki görevine ilk döndüğünde, kanser teşhisini gizli tuttuğu için özür dilemiş ve “Haber beni sarstı. Açıkçası ilk içgüdüm bunu gizli tutmaktı. Ekip arkadaşlarımdan ve Amerikan halkından özür dilerim” demişti.

Austin ayrıca, “Bu durumu doğru şekilde yönetemedik. Ben de bunu doğru şekilde ele almadım. Kanser teşhisimi Başkan’a söylemeliydim. Ekibime ve Amerikan halkına da söylemeliydim ve tüm sorumluluğu üstleniyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Austin’ın hastalığı hakkında başlangıçta açıklama yapmaması federal kurallarda değişikliğe gidilmesine, Pentagon içinde bir inceleme yapılmasına ve genel müfettişin kendi departmanının bildirim prosedürlerini incelemesine yol açmıştı.

Ukrayna toplantısı

UDCG ve NATO savunma bakanlarının toplantıları kritik bir döneme denk geliyor.

Ukrayna, kritik mühimmatının azalmasına rağmen Rusya’nın yoğun insansız hava aracı ve füze saldırılarını bertaraf etmeyi sürdürdü. ABD, fonların tükendiği Aralık sonundan bu yana Ukrayna’ya herhangi bir askeri yardım göndermedi.

ABD Senatosu, Ukrayna için 60 milyar dolardan fazlasını içeren 95 milyar dolarlık bir yardım paketini, Salı sabaha karşı kabul etti. Ancak yardım paketinin Temsilciler Meclisi’ndeki akıbeti belirsizliğini koruyor.

Pentagon yetkilileri, Genelkurmay Başkanı General CQ Brown ve Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander’in Çarşamba günü UDCG toplantısı için Austin’a katılmasını bekliyor.

Wallander ayrıca ABD’nin NATO daimi temsilcisi Büyükelçi Julianne Smith ile birlikte Perşembe günü yapılacak NATO bakanlar toplantısında ABD’yi temsil etmek üzere Brüksel’e gidecek.

VOA tarafından geçilen Mesane sorunuyla hastanede yatan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mesane sorunuyla hastanede yatan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mesane sorunuyla hastanede yatan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.