ABD Savunma Bakanı Austin destek için Kiev’de

ABD Savunma Bakanı Austin destek için Kiev’de

ABONE OL
21:38 - 20/11/2023 21:38
ABD Savunma Bakanı Austin destek için Kiev’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, uluslararası toplumun dikkati İsrail-Hamas çatışmasına çevrilmişken bugün Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunuyor.

Austin, sosyal medya platformu X’ten “Bugün buraya önemli bir mesaj vermek için geldim. ABD, Rusya’nın saldırganlığına karşı özgürlük mücadelesinde hem şimdi hem de gelecekte Ukrayna’nın yanında olmaya devam edecektir” diye yazdı.

ABD Avrupa Komutanlığı Komutanı’nın eşlik ettiği Austin, büyükelçilik tarafından yayınlanan bir fotoğrafta bir trenin yanında ABD’nin Kiev Büyükelçisi ile el sıkışırken görülüyor.

ABD’nin Kiev Büyükelçisi Bridget Brink de, “ziyaretin Washington’un özgürlük mücadelesinde Ukrayna’ya verdiği sarsılmaz desteğe işaret ettiğini” söyledi.

Reuters haber ajansı ziyaretin, gelecek yıl Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde Amerika’da Ukrayna’ya yardım konusunda bölünmenin arttığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti.

Önümüzdeki ay Washington’da Ukrayna-ABD askeri sanayi konferansı düzenlenmesi planlanıyor.

6-7 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan konferansla, Rusya’nın geniş çaplı işgaline karşı mücadelesi iki yıla yaklaşan Ukrayna’nın yerli silah üretimini arttırmak amaçlanıyor.

Şubat 2022’de işgalini başlatan Rusya, Ukrayna’nın neredeyse beşte birini kontrol ediyor. Batı’nın Ukrayna’ya gönderdiği askeri teçhizata karşın, Ukrayna’nın Rusya karşısında büyük bir ilerleme kaydedemediği görülüyor.

VOA tarafından geçilen ABD Savunma Bakanı Austin destek için Kiev’de haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Savunma Bakanı Austin destek için Kiev’de haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Savunma Bakanı Austin destek için Kiev’de haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.