ABD, Rus Tahvil Ödemelerini Durdurdu

ABD, Rus Tahvil Ödemelerini Durdurdu

ABONE OL
11:46 - 05/04/2022 11:46
ABD, Rus Tahvil Ödemelerini Durdurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Hazine Bakanlığı, Moskova üzerindeki baskıyı artırmak için Rus hükümetinin ABD bankalarına dolar cinsi ödeme yapmasını durdurma kararı aldı.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından uygulamaya konulan yaptırımlar arasında, Rus merkez bankasının ABD finans kuruluşlarında tuttuğu döviz rezervlerinin dondurulması da bulunuyordu.

Ancak ABD, Rus hükümetinin bu fonları, duruma göre dolar cinsinden devlet borcunda kupon ödemeleri yapmak için kullanmasına izin veriyordu.

Hazine Bakanlığı Sözcüsü alınan kararla, Moskova üzerinde tahvil ödemelerini gerçekleştirmede alternatif fonlama kaynakları bulma konusunda baskı yaratmak için ABD bankalarına Rus hükümeti tarafından yapılan dolar cinsi ödemelerin durdurulduğunu bildirdi.

Sözcü, “Rusya, kalan değerli dolar rezervlerini boşaltmak veya yeni gelir elde etmek veya temerrüde düşmek arasında seçim yapmalı” dedi. Rusya’nın dün 84 milyon dolarlık tahvil ödemesi vardı.

Bu kararla, Rusya’nın devlet tahvili sahiplerine ödemelerini alternatif yollar üzerinden gerçekleştirmesini engellemek amaçlanıyor.

VOA tarafından geçilen ABD, Rus Tahvil Ödemelerini Durdurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD, Rus Tahvil Ödemelerini Durdurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD, Rus Tahvil Ödemelerini Durdurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.