ABD ordusu Kızıldeniz’de insansız hava araçlarını vurdu

ABD ordusu Kızıldeniz’de insansız hava araçlarını vurdu

ABONE OL
21:03 - 03/02/2024 21:03
ABD ordusu Kızıldeniz’de insansız hava araçlarını vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kızıldeniz’de ticari gemilere yönelik yeni bir saldırı girişimi önlendi. ABD kuvvetleri yaptığı açıklamada, bölgede insansız hava araçlarını vurduğunu duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin Cuma günü Kızıldeniz üzerinde birkaç insansız hava aracını (İHA) vurarak düşürdüğünü ve ayrıca Husi güçlerinin Yemen’den fırlatmaya hazırlandığı dört insansız hava aracını da imha ettiğini bildirdi.

Centcom’dan yapılan açıklamada “ABD güçleri Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerde İHA’ları tespit etmiş ve bunların bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması gemileri için yakın bir tehdit oluşturduğunu belirlemiştir” denildi.

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçleri daha önce Yemen’de Husi hedeflerine yönelik operasyon da düzenlemişti.

Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasının ardından İsrail’e giden ve ürün taşıyan gemileri hedef alan insansız hava araçlı ve roketli saldırılar düzenliyorlar.

VOA tarafından geçilen ABD ordusu Kızıldeniz’de insansız hava araçlarını vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ordusu Kızıldeniz’de insansız hava araçlarını vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ordusu Kızıldeniz’de insansız hava araçlarını vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.