ABD ordusu Kızıldeniz üzerinde 14 insansız hava aracını etkisiz hale getirdi

ABD ordusu Kızıldeniz üzerinde 14 insansız hava aracını etkisiz hale getirdi

ABONE OL
17:26 - 16/12/2023 17:26
ABD ordusu Kızıldeniz üzerinde 14 insansız hava aracını etkisiz hale getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD ordusuna ait bir destroyer Kızıldeniz üzerinde 14 insansız hava aracını vurarak etkisiz hale getirdi. İnsansız hava araçlarının(İHA), Yemen’de Husiler tarafından fırlatıldığı açıklandı.

Kızıldeniz üzerinde insansız hava araçlı saldırı girişimine dair ABD Merkez Komutanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “16 Aralık sabahının erken saatlerinde Kızıldeniz’de görev yapan ABD Arliegh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri USS CARNEY (DDG 64), Yemen’in Hutsiler tarafından kontrol edilen bölgelerinden drone dalgası olarak fırlatılan 14 insansız hava aracına başarıyla müdahale etti” denildi.

Açıklamada ayrıca “İnsansız hava araçlarının tek yönlü saldırı İHA’ları olduğu değerlendirildi ve bölgedeki gemilere zarar vermeden ya da yaralanma bildirmeden düşürüldü. Kızıldeniz’deki bölgesel ortaklar tehdit konusunda uyarılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yemen’de bir bölümde kontrolü elinde bulunduran Husiler hem İsrail’e hem de İsrail’e mal taşıyan Kızıldeniz’deki gemilere yönelik olarak daha önce de saldırı tehditinde bulunmuş ve roketler ve insansız hava araçları fırlatmıştı.

VOA tarafından geçilen ABD ordusu Kızıldeniz üzerinde 14 insansız hava aracını etkisiz hale getirdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ordusu Kızıldeniz üzerinde 14 insansız hava aracını etkisiz hale getirdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ordusu Kızıldeniz üzerinde 14 insansız hava aracını etkisiz hale getirdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.