ABD Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na Çağırıldı

ABD Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na Çağırıldı

ABONE OL
20:05 - 06/10/2019 20:05
ABD Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na Çağırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türk Dışişleri Bakanlığı, ABD Maslahatgüzarı’nı çağırarak Amerikan Büyükelçiliği tarafından dün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’yle ilgili tartışmalı bir Twitter mesajının beğenilmesi konusunda açıklama yapmasını istedi.

Sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan Devlet Bahçeli için “Türkiye halkları Bahçelisiz siyaset dönemine hazır olmalı” deniyordu. Bu Twitter mesajını paylaşan Ergun Babahan, FETÖ soruşturmasında firari durumda bulunuyor.

ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından dün gece geç saatte yapılan açıklamadaysa, “Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği karışıklıktan dolayı özür diliyoruz” denildi. Ayrıca sosyal medya paylaşımına yapılan beğeni de bu açıklamanın ardından kaldırıldı.

Tartışma iki NATO müttefikinin ilişkilerinde iniş ve çıkışların hakim olduğu bir dönemde yaşanıyor. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna operasyon uyarılarının arttığı son günlerde Ankara, Washington’u burada birlikte oluşturulacak bir güvenli bölge için yapılan çabaları engellemekle suçluyor.

MHP ve AKP geçen yıl yapılan seçimlerde ittifak kurarak mecliste çoğunluğu elde etmişti.

Dışişleri Bakanlığı’nın bugünkü açıklamasında ABD Maslahatgüzarı’ndan konuyla ilgili açık ve net bir izahat istendiği belirtildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter’da yaptığı açıklamada, “ABD Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabının, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin sağlığına ilişkin insani açıdan kabul edilemez, diplomatik teamüllere tamamen aykırı ‘beğeni’sini şiddetle kınıyoruz” denildi.

Açıklamada “ABD Dışişleri Bakanlığının ve ABD Büyükelçiliğinin konuyu ciddi şekilde soruşturmasını ve gereğini yapmasını bekliyoruz” denilen açıklamada “Terör örgütleriyle bağlantılı kişiler bir büyükelçiliğin referansı olamaz” ifadeleri kullanıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise dün gece Twitter’dan yaptığı açıklamada, Bahçeli’nin sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Yalçın “MHP Lideri Devlet Bahçeli sağlığına kavuşmuştur; önümüzdeki hafta partimizin başında olacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye-ABD ilişkileri son yıllarda bir dizi konu nedeniyle baskı altında. Bunlar arasında Türkiye’nin Rus füze savunma sistemi S-400 alımı, iki ülkenin Suriye politikalarındaki görüş ayrılığı ve Türkiye’de bazı ABD konsoloslukları çalışanlarıyla Amerikan vatandaşlarının gözaltında tutulması geliyor.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.