ABD kuvvetleri bu ay Irak ve Suriye’de 23 kez saldırıya uğradı

ABD kuvvetleri bu ay Irak ve Suriye’de 23 kez saldırıya uğradı

ABONE OL
23:41 - 30/10/2023 23:41
ABD kuvvetleri bu ay Irak ve Suriye’de 23 kez saldırıya uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle bölgesel gerilimler artarken, üst düzey bir ABD savunma yetkilisi Irak ve Suriye’deki Amerikan ve müttefik güçlerin bu ay 23 kez insansız hava araçları ve roketlerle saldırıya uğradığını söyledi.

Washington saldırılardaki ani artıştan İran destekli güçleri sorumlu tutarken, Amerikan savaş uçakları geçen hafta Suriye’de Pentagon’un Tahran’la bağlantılı olduğunu söylediği bölgelere saldırı düzenledi.

Yetkili, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon üyelerine atıfta bulunarak, “17 Ekim’den 30 Ekim’e kadar ABD ve koalisyon güçleri Irak’ta en az 14, Suriye’de dokuz ayrı kez saldırıya uğradı” dedi.

Yetkili, gazetecilere verdiği demeçte, saldırıların “tek yönlü saldırı drone’ları ve roketler yoluyla” düzenlendiğini belirterek, “çoğu, sağlam savunmalarımız sayesinde hedeflerine ulaşamadı” dedi.

Suriye’deki saldırıların sayısı Cuma gününden bu yana üç kat arttı; bu durum, haftasonu ülkede ABD birliklerinin hedef alındığına ilişkin raporlarla ve kendisini “Irak’taki İslami Direniş” olarak adlandıran ve bu saldırıları gerçekleştirdiğini söyleyen bir grubun sorumluluk iddialarıyla aynı zamana denk geldi.

Pentagon daha önce 21 Amerikan personelinin hafif yaralandığını ve bir sözleşmeli personelin yanlış uyarı sırasında kalp krizi geçirerek öldüğünü açıklamıştı.

ABD’li yetkili, saldırılarda ölenlerle ilgili paylaşacak yeni bir bilgi olmadığını söyledi.

ABD birliklerine yönelik saldırılardaki artış, İsrail ile Hamas arasındaki savaşla bağlantılı olarak görülüyor.

İsrail’in Gazze’deki Hamas hedeflerine saldırıları, Hamas’ın 7 Ekim’de Gazze’den İsrailli yetkililerin 1400’den fazla kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladığı sınırötesi saldırısının ardından başladı.

Hamas yönetimindeki Gazzeli yetkililere göre İsrail’in misilleme amaçlı bombardımanı 8 bin 300’den fazla kişinin ölümüne neden olurken, bu ölümler Ortadoğu’da öfkenin büyümesine neden oldu.

Bir zamanlar her iki ülkede de önemli topraklara sahip olan IŞİD, yerel kara kuvvetleri tarafından uluslararası hava saldırılarıyla desteklenerek birkaç yıl süren ve çok sayıda cana mal olan çabalarla geri püskürtülmüştü.

Örgütün yeniden canlanmasını önleme çabalarının bir parçası olarak Irak’ta yaklaşık 2 bin 500, Suriye’de ise yaklaşık 900 Amerikan askeri bulunuyor.

Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh, son olarak dün El-Şedadi’deki ABD üssüne bir saldırı düzenlendiğini, bugünse biri Deyrizor’daki Yeşil Köy’e, diğeri Fırat Nehri’ndeki Görev Destek Sahası’na olmak üzere iki saldırı daha yaşandığını belirtti.

Singh, “Personelimizde veya altyapımızda herhangi bir kayıp veya hasar yaşanmadı” dedi.

ABD kuvvetlerine yönelik saldırıların “personele ya da altyapıya veya yakın çevresine doğrudan isabet” olarak tanımlandığını kaydeden Singh “Dört, beş, altı kilometre uzakta gerçekleşen bir saldırıyı güçlerimize yapılmış bir saldırı olarak saymıyoruz” diye ekledi.

VOA tarafından geçilen ABD kuvvetleri bu ay Irak ve Suriye’de 23 kez saldırıya uğradı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD kuvvetleri bu ay Irak ve Suriye’de 23 kez saldırıya uğradı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD kuvvetleri bu ay Irak ve Suriye’de 23 kez saldırıya uğradı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.