ABD Kongresi’nden Ukrayna’ya Acil Yardım Paketi

ABD Kongresi’nden Ukrayna’ya Acil Yardım Paketi

ABONE OL
21:50 - 09/03/2022 21:50
ABD Kongresi’nden Ukrayna’ya Acil Yardım Paketi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Kongresi, Ukrayna’ya 13,6 milyar dolarlık acil yardım paketi sağlanması için anlaşmaya vardı. Kongre’den konuyla ilgili geçmesi beklenen yasayla ayrıca COVID-19’la mücadele için 15,6 milyar dolarlık bir bütçe de sağlanacak.

ABD Temsilciler Meclisi Tahsisat Komisyonu Başkanı Rosa DeLauro, “Televizyondan uzak duramayız ve Ukrayna’da olanlara seyirci kalamayız. Bu yasa tasarısı, Rusya’nın saldırganlığına ve Ukrayna’yı işgaline yanıt vermektedir” dedi.

Hazırlanan kapsamlı yasayla, savunma ve savunma dışı harcamalar için 1,5 trilyon dolar sağlanacak ve 30 Eylül’e kadar federal hükümeti finanse edecek.

Kongre’nin yasayı geçirmesi için Cuma gece yarısına kadar zamanı bulunuyor.

Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steny Hoyer, dün yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi’nin bugün yasayı geçirmeyi hedeflediğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen ABD Kongresi’nden Ukrayna’ya Acil Yardım Paketi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Kongresi’nden Ukrayna’ya Acil Yardım Paketi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Kongresi’nden Ukrayna’ya Acil Yardım Paketi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.