ABD Kongresi Ermeni Dostluk Grubu’ndan Kınama Tasarısı

ABD Kongresi Ermeni Dostluk Grubu’ndan Kınama Tasarısı

ABONE OL
22:40 - 14/09/2022 22:40
ABD Kongresi Ermeni Dostluk Grubu’ndan Kınama Tasarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Kongresi’nin Partilerüstü Ermeni Dostluk Grubu’nun eşbaşkanları, Dağlık Karabağ’ın Ermenice ismini kullanarak Azerbaycan’ın Artsakh ve Ermenistan’a saldırdığı gerekçesiyle bir kınama kararı alınması tasarısı sundu. Karar tasarısında, Biden yönetiminden Azerbaycan’a daha fazla yardımı derhal kesmesi talep edildi.

Temsilciler Meclisi Demokrat üyeleri Adam Schiff, Frank Pallone, Jackie Speier ve Cumhuriyetçi üyeler Gus Bilirakis ve David Valadao’nun imzasıyla yapılan açıklamada, “Egemen Ermeni topraklarında Azeri güçleri tarafından gerçekleştirilen ölümcül saldırıları şiddetle kınıyoruz. Azeri şiddetinin bu korkunç tırmanışı, Aliyev rejiminin kışkırtılmamış saldırganlığı, uluslararası toplumdan gelen sağır edici sessizlik ve sahte muğlaklıklarla karşılandığında, ne kadar cesaretlendiğini gösteriyor. Bu da Azerbaycan’ı saldırılarını sürdürmek ve genişletmek için güçlendiriyor. Biden yönetimini ve Dışişleri Bakanlığı’nı Azerbaycan’ın eylemlerini kesin bir dille kınamaya ve Aliyev rejimine yönelik tüm yardımları derhal durdurmaya çağırıyoruz. Ermenistan ve Artsakh halklarının toprak bütünlüğünü, barış ve özgürlük haklarını desteklemek için kararlılıkla yanlarında duruyoruz” denildi.

ABD Kongre üyelerinin karar tasarısı ile ilgili açıklamalarında, Azerbaycan’ın saldırganlığının, Dağlık Karabağ savaşını sona erdirmek için Ermenistan ile Kasım 2020’de bir ateşkes anlaşması imzalamasına rağmen, o tarihten bu yana hız kesmeden devam ettiği öne sürüldü.

Açıklamada ABD Dışişleri Bakanlığı da eleştirildi; “Azerbaycan’ın Ermenistan ve Dağlık Karabağ’a karşı devam eden ve iyi belgelenmiş saldırgan güç kullanımına rağmen, Dışişleri Bakanlığı Özgürlük Destek Yasası’nın 907’inci bölümünden feragat ederek Azerbaycan’a askeri yardım sağlamaya devam etti” ifadeleri yer aldı.

Sunulan tasarıda;

13 Eylül 2022’de Azerbaycan’ın herhangi bir tahrik olmaksızın Ermenistan ve Dağlık Karabağ’a başlattığı saldırıların kınanması ve koşulsuz şekilde hemen ateşkes ilan edilmesi,
Başkan Biden’ın Özgürlüğü Destekleme Yasası’nın 907. bölümü uyarınca Azerbaycan’a yapılan tüm yardımların derhal durdurması ve yönetimin Ermenistan ve Dağlık Karabağ’a daha fazla saldırının yaptırımlar veya diğer tedbirlerle sonuçlanacağını Cumhurbaşkanı Aliyev’e açıkça belirtmesi,
ABD’nin Ermenistan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü kararlı bir şekilde desteklediğini ve Azerbaycan’ın askeri saldırganlığına ve uluslararası yasa ve normların bariz ihlallerine karşı kesin muhalefetini teyit etmesi,
Ermenistan ve Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan saldırganlığının mağdurlarının acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ABD ve uluslararası insani yardım programlarının desteklenmesi, çağrıları yapıldı.

VOA tarafından geçilen ABD Kongresi Ermeni Dostluk Grubu’ndan Kınama Tasarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Kongresi Ermeni Dostluk Grubu’ndan Kınama Tasarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Kongresi Ermeni Dostluk Grubu’ndan Kınama Tasarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.