ABD-Kanada sınırında patlayan araçla ilgili açıklama: “Terör saldırısı değil”

ABD-Kanada sınırında patlayan araçla ilgili açıklama: “Terör saldırısı değil”

ABONE OL
15:56 - 23/11/2023 15:56
ABD-Kanada sınırında patlayan araçla ilgili açıklama: “Terör saldırısı değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin New York eyaletiyle Kanada’nın Ontario eyaleti sınırındaki Niagara Şelaleleri bölgesinde bulunan Rainbow Köprüsü üzerinde, dün bir aracın infilak etmesinin, terör saldırısı olmadığı bildirildi.

Araçtaki iki kişinin yaşamını yitirdiği patlama, ABD’de Şükran Günü tatili öncesinde güvenlik kaygılarını tırmandırmış, iki ülke arasındaki dört sınır kapısı kapatılmıştı.

Patlamadan birkaç saat sonra hem federal yetkililer hem de New York eyaleti yetkilileri, olayın terörle bağlantılı olduğuna ilişkin hiçbir kanıt bulunmadığını kaydetti. Ancak Rainbow Köprüsü üzerindeki olayın kaza mı kasti mi olduğuyla ilgili belirsizlik sürüyor.

New York Valisi Kathy Hochul, dün akşam gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu anda herhangi bir terör saldırısı olduğuyla ilgili işaret yok” dedi. Vali Hochul’un bu açıklaması, farklı basın toplantılarında hem federal yetkililer hem de yerel polis tarafından da tekrarlandı.

Hochul, aracın yaklaşık 2 buçuk metre yükseklikteki tel örgüyü aşıp yere düştüğünü, patlayarak yanan aracın enkazından parçaların, köprü üzerindeki yirmiden fazla güvenlik kulübesinin etrafına saçıldığını söyledi.

“Patlayıcı madde bulunmadı”

Soruşturmasını tamamladığını kaydeden ABD Federal Soruşturma Dairesi (FBI) da X üzerinden paylaştığı mesajda, “Olay yerinde yapılan aramada herhangi bir patlayıcı madde bulunmadı, terör bağlantısı tanımlanmadı” dedi.

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Dairesi’nin (CBP) sosyal medya platformu X’te yayınladığı güvenlik kamerası görüntülerinde, sınırın ABD tarafından Kanada tarafına hızla ilerleyen aracın bir cisme çaptığı, havaya fırladığı, yere çakıldığı ve alevler içinde patladığı görülüyor.

Olayda aracın sürücüsü ve bir yolcu hayatını kaybederken hafif yaralanan bir CBP memuru hastanede tedavi altına alındıktan sonra taburcu edildi.

Yetkililer, hayatını kaybeden iki kişinin kimliğini açıklamadı. CNN televizyonu ise sürücünün, Bentley marka otomobiliyle eşiyle birlikte rock grubu KISS’in konserine giden 56 yaşındaki bir adam olduğunu bildirdi.

KISS grubunun veda turu kapsamında dün Kanada’nın Toronto kentinde vereceği konser, grup üyesi Paul Stanley’nin grip olması üzerine iptal edilmişti.

Aracın sınırın Amerika tarafında infilak etmesinden sonra Rainbow Köprüsü üzerindeki kontrol noktalarının etrafından dumanlar yükseldi.

Güvenlik önlemleri arttırıldı

Niagara Şelaleleri’ndeki Rainbow Köprüsü dışında New York ve Ontario eyaletleri arasındaki diğer üç köprü olan Peace, Lewiston-Queenston ve Whirlpool Köprüleri de önlem amacıyla birkaç saatliğine kapatıldı.

New York Valisi Hochul, diğer uluslararası geçişlerin “yüksek alarm durumunda” açık kaldığını söyledi.

Yetkililer, New York kenti civarındaki toplu taşıma merkezleriyle Niagara-Sınır Ulaşım Müdürlüğü’nün idaresindeki havaalanları ve demiryollarının da güvenlik önlemlerinin arttırıldığını bildirdi.

VOA tarafından geçilen ABD-Kanada sınırında patlayan araçla ilgili açıklama: “Terör saldırısı değil” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD-Kanada sınırında patlayan araçla ilgili açıklama: “Terör saldırısı değil” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD-Kanada sınırında patlayan araçla ilgili açıklama: “Terör saldırısı değil” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.