“ABD İstedi SBK Avusturya’da Tutuklandı”

“ABD İstedi SBK Avusturya’da Tutuklandı”

ABONE OL
15:09 - 20/06/2021 15:09
“ABD İstedi SBK Avusturya’da Tutuklandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazetecilere açıklama yapan Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Mehmet Demir, müvekkilinin ABD’nin isteği üzerine Avusturya’da tutuklandığını söyledi.

Türkiye’de hakkında kara para soruşturması başlatıldıktan sonra İsviçre’ye gittiği belirtilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da tutuklandı.

Gazetecilere açıklama yapan Korkmaz’ın avukatı Mehmet Demir, müvekkilinin ABD’nin isteği üzerine Avusturya’da tutuklandığını söyledi. Avukat Demir, Türkiye’nin de müvekkilinin iadesi yönünde talebi olduğunu ancak yargı sürecinin Avusturya’da devam edeceğini öne sürdü.

VOA Türkçe’ye konuyla ilgili görüşlerini ifade eden hukukçular ise, “Korkmaz ABD’nin isteği doğrultusunda Avusturya’da tutuklandıysa mahkemeye çıkartılarak yargılanması için belli bir süre sonra Amerika’ya gönderileceği” yorumunda bulundu.

Korkmaz’ın adı ABD’de, Utah Federal Mahkemesi’nde Kingston kardeşler ve Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan) yargılandığı davadaki iddianamede yer almıştı. Biyodizel üretimi yaptıkları öne süren Kingston kardeşler, Amerikan federal hükümetini 511 milyon dolar dolandırmış, paranın bir kısmının Türkiye’de Korkmaz ve sahibi olduğu SBK Holding aracılığıyla aklanmaya çalışıldığı iddia edilmişti.

Türkiye’ya kaçarken FBI tarafından yakalanan Kingston kardeşler, geçtiğimiz yılın mart ayında savcılıkla iş birliği yapıp, kara para aklama ve dolandırıcılık suçları işlediklerini kabul etmişti.

Türkiye’de de mal varlığına el konulan ve hakkında yurtdışı yasağı getirilen Sezgin Baran Korkmaz’ın adı en son, gazeteci Veyis Ateş’in kendisini hükümete yeniden yakınlaştırma vaadiyle 10 milyar Euro almak için şantaj yaptığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

VOA tarafından geçilen “ABD İstedi SBK Avusturya’da Tutuklandı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD İstedi SBK Avusturya’da Tutuklandı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD İstedi SBK Avusturya’da Tutuklandı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Biraz üstünde Ahlak, Şeref, Haysiyet, Onur, Gururun zerresi kadar kırıntıları kaldıysa AKP’nin tüm pisliklerini, ortak yedikleriniz haltları açıklarsınız bülbül gibi konuşursun. Zaten sizin tüm pislikleriniz mahşerde de hepsi önünüze kirli çamaşır gibi, hem canlı film, hemde ses tonu ile önünüze dökülecek. Ayrıca tüm uzuvlarınız dile gelerek bülbül gibi konuşturacaklar sizleri.
    ”Ey iman edenler! (Bilin ki) hahamlardan ve rahiplerden birçoğu insanların mallarını batıl yollarla yerler ve (insanları) Allah yolundan engellerler.*
    Altın ve gümüşü yığıp da onları Allah yolunda infak etmeyenler (vermeyenler) var ya, işte onlara elem verici bir azabı müjdele”! (Tevbe 34)
    Tarihin en büyük din tüccarı AKP’nin yeraltı mafya dünyası.

    Yanıtla
    +0
    -0