ABD İşsizlik Maaşı Başvuruları Düşmeye Devam Ediyor

ABD İşsizlik Maaşı Başvuruları Düşmeye Devam Ediyor

ABONE OL
00:56 - 16/09/2022 00:56
ABD İşsizlik Maaşı Başvuruları Düşmeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de Ağustos ayında perakende satışlar beklenmedik şekilde arttı. Amerika’da motor araç satışları ve dışarıda yemek yiyenlerin sayısında da artış yaşandı. Benzin fiyatlarının düşmesinin toparlanmada etkisi olduğu belirtiliyor. Öte yandan ülkede işsizlik maaşı başvuruları da geçen hafta da düştü.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından haftalık olarak açıklanan işsizlik maaşı başvurularında dört haftadır süren düşüş, beşinci haftada da devam etti.

ABD’de 10 Eylül haftasında işsizlik maaşına başvuranların sayısı 5 bin kişi daha azaldı ve 231 bin kişi oldu. Beklentiler 227 bin civarında olacağı şeklindeydi. Bu durum ABD’de halen daha güçlü bir istihdam piyasası olduğuna işaret ediyor.

Toplam işsizlik maaşı alanların sayısıysa 1,4 milyon kişi olarak açıklandı. ABD’de işsizlik oranı rekor düzeyde düşük seyrediyor. Hali hazırda 10 milyonda fazla boş pozisyon olduğu ve çalışana ihtiyaç olduğuna dikkat çekiliyor.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının istihdam piyasasını olumsuz etkilemesi ve işsizlik oranlarını yükseltmesinden endişe ediliyor.

Perakende satışlarda artış

ABD’de ekonomi resesyona girecek mi endişeleri sürerken, Ağustos ayında perakende harcamaları yükseldi. ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Ağustos ayında satışlar yüzde 0,3 oranında arttı.

Ağustos ayında otomobil satışları artarken, otomobil dışı satışlarda da yüzde 0,3’lük bir yükseliş görüldü. Ekonomistlerin beklentisi, bu ay perakende satışlarda yükseliş olmayacağı yönündeydi.

Perakende satışlardaki artışın benzin fiyatlarındaki gerileme etkisiyle arttığı belirtiliyor. ABD’de benzin fiyatları Haziran ayındaki yükselişin ardından Ağustos ayında galon başına ortalama 3,82 dolara kadar geriledi. Şu anda da ülke genelinde benzinin galon fiyatı ortalama 3,69 dolara düştü.

Sanayi üretimi azaldı

ABD’de artan tüketici harcamalarına karşın sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 0,2 azaldı. Ekonomistlerin beklentisi herhangi bir değişim olmayacağı şeklindeydi.

una karşın imalat sanayi üretimiyse yüzde 0,1 artış gösterdi. Kapasite kullanım oranı da 80,3’ten yüzde 80’e geriledi.

VOA tarafından geçilen ABD İşsizlik Maaşı Başvuruları Düşmeye Devam Ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD İşsizlik Maaşı Başvuruları Düşmeye Devam Ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD İşsizlik Maaşı Başvuruları Düşmeye Devam Ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.