“ABD İsrail’in İran’a yönelik karşı saldırısında yer almayacak”

“ABD İsrail’in İran’a yönelik karşı saldırısında yer almayacak”

ABONE OL
18:51 - 14/04/2024 18:51
“ABD İsrail’in İran’a yönelik karşı saldırısında yer almayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bir Beyaz Saray yetkilisi Başkan Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya ABD’nin İsrail’in İran’a karşı herhangi bir karşı saldırısına katılmayacağını söylediğini belirtti.

Biden ve Netanyahu bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Biden İran’ın İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıların ardından Cumartesi günü geç saatlerde yayınladığı açıklamada Netanyahu’ya İsrail’in “benzeri görülmemiş saldırılara karşı savunma ve onları yenme konusunda dikkate değer bir kapasite gösterdiğini” söylemişti.

Beyaz Saray yetkilisine göre Biden ABD’nin İran’a yönelik muhtemel İsrail karşı saldırısına katılmayacağını da Netanyahu’ya aktardı.

Beyaz Saray’ın ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby de Pazar günü ABC’nin “Bu Hafta” programında yaptığı açıklamada, ABD’nin İsrail’in kendisini savunmasına yardım etmeye devam edeceğini ancak İran’la savaş istemediğini söyledi.

ABD’nin İsrail’in İran’a misilleme yapmasını destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda Kirby, İsrail’i savunma ve İsrail’in kendisini savunmasına yardım etme konusunda ABD’nin kararlı olduğunu mesajını verdi.

Kirby, “Ve Başkan’ın birçok kez söylediği gibi, biz bölgede daha geniş bir savaş aramıyoruz. İran’la bir savaş aramıyoruz. Ve sanırım bunu bu şekilde bırakacağım” ifadelerini kullandı.

Kirby, “Bölgede gerilimin tırmanmasını istemiyoruz. Daha geniş bir çatışma aramıyoruz.” dedi.

1 Nisan’da İran’ın Şam’daki diplomatik temsilciliğine yönelik saldırıda Devrim Muhafızları’nın bazı üyeleri yaşamını yitirmiş, Tahran saldırıdan İsrail’i sorumlu tutmuştu.

Saldırı sonrası Tahran, İsrail’in cezalandırılacağını kaydetmişti.

VOA tarafından geçilen “ABD İsrail’in İran’a yönelik karşı saldırısında yer almayacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD İsrail’in İran’a yönelik karşı saldırısında yer almayacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD İsrail’in İran’a yönelik karşı saldırısında yer almayacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.