“ABD İran’ın desteklediği gruplara daha fazla saldırı düzenleme niyetinde”

“ABD İran’ın desteklediği gruplara daha fazla saldırı düzenleme niyetinde”

ABONE OL
01:58 - 05/02/2024 01:58
“ABD İran’ın desteklediği gruplara daha fazla saldırı düzenleme niyetinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerika’nın askerlerine saldırıldığında karşılık vereceğini göstermek için ek saldırılar düzenleme niyetinde olduğunu söyledi.

Sullivan bu açıklamayı NBC televizyonuna yaptı.

Jake Sullivan, Cuma günkü saldırıları başlangıç olarak niteledi ve daha fazla adımın atılacağını belirtti.

Sullivan bununla birlikte, durumu ucu açık askeri kampanya olarak nitelemeyeceğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Amerika’nın İran’a saldırı düzenleyip düzenlemeyeceği yönündeki soruya yanıt vermekten kaçındı.

Sullivan, Amerika’nın tehditlere önemli ve orantılı karşılık verdiğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de Fox News’a yaptığı açıklamada İran’ın desteklediği gruplara Cuma günü yapılan saldırının daha ilk tur olduğunu, daha fazla adımın geleceğini vurguladı.

Ürdün’de Amerikan askerilerine yönelik saldırıda 3 askerin yaşamını yitirmesi, yaklaşık 40’ının da yaralanmasının ardından Amerika Irak ve Suriye’de İran’ın desteklediği grupları hedef almış, 85 hedefi vurmuştu.

Yaklaşık 20’si Irak’ta olmak üzere 40 kişinin bu saldırılarda yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

İran Dışişleri Bakanlığı, Irak ve Suriye’ye yönelik saldırıların stratejik hata olduğunu belirtmiş ve bunların bölgedeki gerilimle istikrarsızlığı arttırmaktan başka bir sonucu olmayacağını kaydetmişti.

ABD ve İngiltere Cumartesi günü de Yemen’de Husileri hedef almış ve 36 hedefin vurulduğu açıklanmıştı.

İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim’den bu yana İran’ın desteklediği gruplar tarafından Amerika’nın Ortadoğu’daki askeri varlığına yönelik 170’den fazla saldırı düzenlendi.

Bu saldırılar içinde ilk defa Ürdün’deki saldırıda ABD askerleri yaşamını yitirdi.

VOA tarafından geçilen “ABD İran’ın desteklediği gruplara daha fazla saldırı düzenleme niyetinde” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD İran’ın desteklediği gruplara daha fazla saldırı düzenleme niyetinde” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD İran’ın desteklediği gruplara daha fazla saldırı düzenleme niyetinde” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.