ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda İç Terör Odaklı Yeni Birim

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda İç Terör Odaklı Yeni Birim

ABONE OL
22:46 - 13/05/2021 22:46
ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda İç Terör Odaklı Yeni Birim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, ülke içinde şiddet eğilimli aşırıcılıkla mücadele çalışmaları yürütmek üzere bakanlık bünyesinde yeni bir istihbarat birimi kurulduğunu açıkladı.

Senato Bütçe Komisyonu’nun Çarşamba günkü oturumunda konuşan Bakan Mayorkas bu yeni birimin “sağlam ve zamanında istihbaratla, ülke içinde aşırıcılık tehdidiyle mücadele için gerekli uzmanlık alanı oluşturulmasını sağlayacağını” belirtti.

Bakanlık ayrıca Önleme Programları ve İşbirliği Merkezi adıyla oluşturulan birim için gerekli kaynakları da güçlendirmeyi planlıyor.

Mayorkas’ın konuştuğu Senato oturumu, ülke içi terör tehdidiyle ilgili endişelerin arttığı bir dönemde düzenlendi. Emniyet güçleri, eski Başkan Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak’ta Kongre binasına saldırmasının ardından ülkedeki şiddet eğilimlerine sahip aşırıcıların güç kazanmış olabileceği uyarısında bulunuyor.

Başkan Joe Biden ülke içi terörle mücadeleyi öncelikli hedefleri arasına koydu ve Ocak ayında, Ulusal İstihbarat Başkanlığı Dairesi’ne (ODNI) ülke içinde aşırıcılığın oluşturduğu tehditlerin araştırılması görevini verdi.

ODNI’nın bu araştırma sonucunda Mart ayında yayınlanan raporunda, ülke içindeki şiddet eğilimli aşırıcıların 2021 yılında ülkeye yönelik tehditlerinin artacağı uyarısı yapıldı.

Raporda, “Seçimlerde hile yapıldığı iddiaları, Kongre binasına yönelik saldırı, Corona virüsü pandemisi ve şiddete teşvik eden komplo teorileri gibi sosyo-politik durumlar bu yıl yurtiçindeki bazı şiddet yanlısı aşırıcıları neredeyse kesin olarak şiddet eylemlerine yöneltecek” ifadeleri yer aldı.

FBI’ın terörle mücadele biriminin başkanı Jill Sanborn geçen ay Temsilciler Meclisi Tahsisat Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, 2019 yılının, Oklahoma kentinde 1995 yılındaki bombalı saldırıdan bu yana ülke içi aşırıcı eylemler nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı yıl olduğunu söylemişti.

Sanborn ayrıca, 2015-2020 yılları arasında ülkede yaşanan terör saldırıları arasında en ölümcül olanlarının, ırka ya da etnik kökene dayalı aşırıcı şiddet eylemleri olduğunun altını çizmişti.

Adalet Bakanlığı, iç terör ve şiddet yanlısı aşırıcılıkla mücadele için 100 milyon dolarlık ek bütçe istiyor.

VOA tarafından geçilen ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda İç Terör Odaklı Yeni Birim haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda İç Terör Odaklı Yeni Birim haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda İç Terör Odaklı Yeni Birim haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.