ABD Ermenistan’da Sivillerin Zarar Gördüğü Haberlerinden Rahatsız

ABD Ermenistan’da Sivillerin Zarar Gördüğü Haberlerinden Rahatsız

ABONE OL
22:49 - 14/09/2022 22:49
ABD Ermenistan’da Sivillerin Zarar Gördüğü Haberlerinden Rahatsız
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ermenistan ile Azerbaycan arasında alevlenen çatışmalar, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın brifinginde gündeme geldi.

Ermenistan’da sivillerin zarar gördüğüne dair haberlerin devam etmesinden özellikle rahatsızlık duyduklarını söyleyen Ned Price, iki tarafı da daha fazla askeri husumetten kaçınmaya çağırdı.

Durumun son derece endişe verici olmaya devam ettiğini kaydeden Price, ‘’Ermenistan-Azerbaycan sınırı boyunca devam eden saldırılardan derin endişe duyuyoruz. Üst üste ikinci gün de saldırıların devam ettiğini gördük. Ermenistan içinde sivillerin zarar gördüğüne dair haberlerin devam etmesinden özellikle rahatsızlık duyuyoruz’’ dedi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın bu hafta başında çatışmaların başlamasından kısa bir süre sonra, gece saatlerinde Ermenistan ve Azerbaycan liderleriyle görüştüğünü hatırlatan Price, ‘’Ermenistan’dan gelen bombardıman haberleri dahil ortak sınırlarındaki askeri eylemlerden duyduğumuz endişeyi iletti. (Blinken) Cumhurbaşkanı Aliyev’i çatışmaları derhal durdurmaya, askeri güçlerini sınırdan geri çekmeye ve sivilleri tehlikeye atabilecek husumeti sona erdirmeye ve Ermenistan ile Azerbaycan arasında çözüm bekleyen tüm meselelerin barışçı müzakereler yoluyla çözüme kavuşturulması için çalışmaya çağırdı’’ şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, son çatışmalar nedeniyle ve daha önce de her iki lidere, bu anlaşmazlığa askeri bir çözüm bulunamayacağını açıkça ifade ettiklerini, tarafları daha fazla askeri düşmanlıktan kaçınmaya, diyalog ve diplomasiye katılmaya çağırdıklarını kaydetti.

Price, ‘’Kendi açımızdan, meseleye derin bir şekilde angaje olmaya devam ediyoruz. Büyükelçi Reeker, Kafkasya müzakerelerinden sorumlu kıdemli danışmanımız. Kendisi halen Bakü’de. Dün (13 Eylül) ve Çarşamba günü (bugün) üst düzey Azerbaycanlı liderlerle biraraya geldi. Büyükelçi Reeker dün Bakü’de Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikteydi. Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Karen Donfried, bu öğleden önce Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile görüştü. Güney Kafkasya’nın barışçı ve müreffeh bir geleceğe sahip olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız’’ ifadelerini kullandı.

Blinken’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’a destek açıklamaları ve Türkiye’nin gerilimde artan rolü ile ilgili bir soru da yöneltildi.

Ned Price, Türk yetkililerle bu konuda yakın zamanda görüşüp görüşmedikleri sorusuna, ‘’Bakan Blinken, Büyükelçi Reeker, Bakan Yardımcısı Donfried ve bürosundaki diğer yetkililer Ermenistan, Azerbaycan ve diğer ilgili taraf ve ortaklarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Tüm bu görüşmeleri ayrıntılandıracak konumda değilim’’ yanıtını vermekle yetindi.

VOA tarafından geçilen ABD Ermenistan’da Sivillerin Zarar Gördüğü Haberlerinden Rahatsız haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Ermenistan’da Sivillerin Zarar Gördüğü Haberlerinden Rahatsız haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Ermenistan’da Sivillerin Zarar Gördüğü Haberlerinden Rahatsız haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.