ABD elçilik güvenlik görevlilerinden biber gazıyla müdahale

ABD elçilik güvenlik görevlilerinden biber gazıyla müdahale

ABONE OL
01:23 - 02/01/2020 01:23
ABD elçilik güvenlik görevlilerinden biber gazıyla müdahale
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Büyükelçiliği güvenliği Iraklı eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği güvenlik personeli konsolosluğun önünde çadır kuran Iraklılara biber gazı ve plastik mermilerle saldırdı.

ABD Büyükelçiliği önünde toplu eylemler günün erken saatlerinde yeniden başladı. Lübnan menşeli Al Mayadeen’in haberlerine göre, yaralanan protestocular oldu.

ABD’nin Irak ve Suriye’de hava saldırları düzenlemesi üzerine Iraklılar dün Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği önünde eyleme başlamışlardı.

ALMANYA, EYLEMLERE KARŞI ABD’NİN YANINDA

Alman Dışişleri Bakanlığı “Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği’ne yönelik şiddetli saldırıları kınıyoruz. Diplomatik misyonların ve personelinin güvenliği ve dokunulmazlığı uluslararası düzenin temel unsurlarıdır … Saldırılar haklı gösterilemez. Irak hükümetini sorumluluklarıyla yüzleşmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

ABD KONSOLOSLUK OPERASYONLARINI ASKIYA ALDI

ABD Büyükelçiliği yaptığı açıklamada “ABD Büyükelçiliği binasındaki milis saldırıları nedeniyle, tüm konsolosluk operasyonları bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı. Gelecekteki tüm randevular iptal edildi. ABD vatandaşlarının büyükelçiliğe yaklaşmamaları tavsiye edilir” dedi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.