ABD El Şebab Militanlarını Hava Operasyonuyla Vurdu

ABD El Şebab Militanlarını Hava Operasyonuyla Vurdu

ABONE OL
22:29 - 11/12/2020 22:29
ABD El Şebab Militanlarını Hava Operasyonuyla Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Somali’de görevli ABD güçleri, düzenlenen hava operasyonuyla, 8 El Şebab militanını öldürdü, ikisini de yaraladı.

ABD’nin Afrika’daki kuvvetleri AFRICOM komutanı General Stephen Townsen de yaptığı açıklamada, “El Şebab örgütüne yönelik baskılarımıza devam edeceğiz. Somali’de güvenliğe zarar vermeye devam ediyorlar ve baskı altına alınıp etkisizleştirilmeleri gerekiyor” dedi.

AFRICOM açıklamasında, El Şebab üyelerine yönelik iki ayrı hava operasyonu düzenlendiği ve örgüt içerisinde patlayıcıların üretiminde ve bombalı araç yapımında önemli görevlere sahip olan teröristlerin hedef alındığı belirtildi. Operasyonlarda sivillerin zarar görmediği ifade edildi.

Operasyonlar ABD Başkanı Donald Trump’ın Somali’de görevli 700 ABD askerinin çekilmesi emrini vermesinin ardından geldi. Pentagon, konuya ilişkin açıklamasında, çekilmenin 2021 yılının başlarında yapılacağını, Somali’den çekilecek askerlerin Kenya ve Cibuti’ye kaydırılacağı ve burada da El Şebab örgütüne karşı mücadele etmeye devam edeceğini belirtmişti.

AFRICOM Komutanı General Townsend de yaptığı açıklamada El Şebab’ın El Kaide’nin bir kolu olarak halen tehlikeli bir terör örgütü olduğunu dile getirdi.

El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü Somali’de her yıl özellikle bomba yüklü araçlarla onlarca saldırı düzenliyor. Saldırılarda hükümet üyeleri, güvenlik güçleri ve ABD güçleri hedef alınıyor.

AFRICOM verilerine göre El Şebab terör örgütü, 2018 yılından bu yana Somali’nin başkenti Mogadişu’da 45 civarında bomba yüklü araçlı saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 400’den fazla kişi hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen ABD El Şebab Militanlarını Hava Operasyonuyla Vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD El Şebab Militanlarını Hava Operasyonuyla Vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD El Şebab Militanlarını Hava Operasyonuyla Vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.