ABD Dışişleri Yetkilisine Türkiye Sorusu

ABD Dışişleri Yetkilisine Türkiye Sorusu

ABONE OL
23:35 - 19/03/2021 23:35
ABD Dışişleri Yetkilisine Türkiye Sorusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken 23-25 Mart günleri arasında Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak. Toplantıda Blinken’ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla ikili bir görüşme yapıp yapmayacağı merak konusu. Blinken’ın temaslarıyla ilgili gazetecilere verdiği brifingde de bu soruyu yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Philip Thomas Reeker, şu anda paylaşabilecekleri herhangi bir görüşme planlarının olmadığını söyledi.

Reeker’a brifingde bir gazeteci, “Bakan’ın Türk Dışişleri Bakanı’yla herhangi türden bir ayaküstü görüşme planı var mı? Brüksel’deki görüşmelerde Türkiye’yle ilgili konuların ne kadar gündeme geleceğini bekliyorsunuz?” sorularını yöneltti.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ‘‘Türkiye çok değerli ve köklü bir NATO müttefiki. Terörle mücadele konusunda birçok ortak çıkarımız var. Örneğin Suriye’de çatışmaları sona erdirmek ve bölgedeki diğer kötü etkileri ortadan kaldırmak gibi. Bu aşamada duyurabileceğimiz herhangi bir spesifik ayaküstü görüşme ya da diğer toplantılar bulunmuyor” dedi.

Toplantıya ilişkin katılım ve planlamaları konusundaki soruları Türk hükümetine yönlendiren Reeker, ‘‘Tüm bakanlar ve temsilciler orada olacak, bu sayede uzun zaman sonra yüz yüze tanışma fırsatı bulacağız’’ diye konuştu. Reeker, ‘‘Bu, Bakan Blinken’in tüm dışişleri bakanlarıyla Brüksel’de yüz yüze tanışması için ilk fırsatı olacak’’ ifadesini kullandı.

VOA tarafından geçilen ABD Dışişleri Yetkilisine Türkiye Sorusu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Dışişleri Yetkilisine Türkiye Sorusu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Dışişleri Yetkilisine Türkiye Sorusu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.