ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye’ye gidiyor

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye’ye gidiyor

ABONE OL
18:06 - 27/01/2024 18:06
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye’ye gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Dışişleri Bakanlığı diplomatik kaynakları, ABD Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vekili ve Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland’ın 28-29 Ocak tarihlerinde Türkiye’ye bir resmi ziyarette bulunacaklarını belirtti.

Kaynaklar, Nuland’ın Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması kapsamında, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar’ın davetlisi olarak 28-29 Ocak 2024 tarihlerinde Türkiye’ye ziyarette bulunacağını ifade ediyorlar.

Stratejik Mekanizma toplantısı sırasında yapılacak kapsamlı istişarelerde Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin yanısıra, bölgesel ve uluslararası konularda görüş teatisinde bulunulması bekleniyor.

Ziyaretin Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesi ve ABD yönetiminin de Kongre’ye Türkiye’ye F-16 satışı talebini iletmesinin ardından gelmesi dikkat çekiyor.

VOA tarafından geçilen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye’ye gidiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye’ye gidiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye’ye gidiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.