DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
ABD Büyükelçilik Çalışanı Türkiye’de Tutuklandı 

ABD Büyükelçilik Çalışanı Türkiye’de Tutuklandı 

ABONE OL
02:13 - 23/12/2021 02:13
ABD Büyükelçilik Çalışanı Türkiye’de Tutuklandı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de geçen ay bir Amerikan vatandaşının Almanya’ya gitmek isteyen bir Suriyeli’ye sahte pasaport sağlamaktan dolayı tutuklandığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “D.J.K.” olarak tanımlanan Amerikalı’nın ABD’nin Beyrut Büyükelçiliği’nde görev yaptığı bilgisi verildi. Suriye uyruklu şahıs ise “R.S.” olarak tanımlandı.

Açıklamaya göre, 11 Kasım’da saat 17.00 civarında İstanbul Havalimanı’nda sahte pasaportla Türkiye’den Almanya’ya gitmek isteyen Suriye uyruklu “R.S.” adlı kişinin pasaport kontrol noktasında yapılan kontrollerinde başka bir kişiye ait pasaportla yurtdışına çıkmaya çalıştığı tespit edildi.

Açıklamada, “Yapılan araştırmalarda R.S. isimli şahsın kaçmaya çalışırken kullandığı pasaportun Amerika Birleşik Devletleri’nin Beyrut Konsolosluğu’nda diplomat olarak görevli olan D.J.K. isimli şahsa ait olduğu tespit edilmiştir” denildi.

ABD Dışişleri sözcüsü: “Gözaltındaki kişi ABD diplomatı değil”

Amerika’nın Sesi’nin sorusunu yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcüyse, bahsi geçen Amerikalı’nın diplomat olmadığını belirtti.

Sözcü açıklamasında, “Bir Amerikan vatandaşının Türkiye’de gözaltına alındığından haberdarız. Bu kişi ABD diplomatı değil. Uygun konsolosluk hizmetlerini sağlıyoruz” ifadesini kullandı.

“Havalimanında kıyafetlerini değiştirdiler”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında, kamera görüntüleri üzerinde yapılan inceleme sonucunda, bu kişilerin havalimanı içerisinde buluştuğu, havalimanında kıyafetlerini değiştirdikleri ve Suriyeli R.S.’nin Amerikalı diplomat D.J.K.‘den pasaportunu aldığının anlaşıldığı bilgisi yer aldı.

Konuyla ilgili olarak bu kişilerin görevlilerce yakalandığı, yapılan üst aramasında Amerikan vatandaşı D.J.K.’den zarf içerisinde 10 bin dolar ve yine kendi adına ait diplomatik pasaport çıktığı belirtildi.

İki kişinin de adli makamlara sevkinin ardından, sahte pasaport kullanarak ülkeden çıkmaya çalıştığı belirlenen Suriye uyruklunun “Resmi belgede sahtecilik” suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldığı kaydedildi. Amerikalı’nın ise tutuklanarak Cezaevine İnfaz Kurumu’na teslim edildiği belirtildi.

VOA tarafından geçilen ABD Büyükelçilik Çalışanı Türkiye’de Tutuklandı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Büyükelçilik Çalışanı Türkiye’de Tutuklandı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Büyükelçilik Çalışanı Türkiye’de Tutuklandı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.