ABD Başkanı Biden Ortadoğu’daki durumu değerlendirmek için Washington’a döndü

ABD Başkanı Biden Ortadoğu’daki durumu değerlendirmek için Washington’a döndü

ABONE OL
16:04 - 14/04/2024 16:04
ABD Başkanı Biden Ortadoğu’daki durumu değerlendirmek için Washington’a döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Haftasonu Delaware eyaletinde olması beklenen ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik ekibiyle durum değerlendirmesi yapmak için Cumartesi öğleden sonra Washington’a döndü.

Beyaz Saray Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Ortadoğu’daki olayları görüşmek üzere Biden’ın haftasonu Delaware eyaletine yapacağı geziyi erken sonlandırdığını duyurmuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ile Ortadoğu’daki son durum üzerine konuştuğunu açıkladı.

Paylaşımında Sullivan, “Görüşme sırasında ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sıkı bağlılığını yineledim” dedi.

Ayrıca Pentagon, Cumartesi günü erken saatlerde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile “acil bölgesel tehditler” üzerine konuştuğunu duyurdu.

Pentagon, Austin’in Gallant ile konuşmasında, İran ve vekil güçlerinin saldırılarına karşı ABD’nin İsrail’e tam desteğini yinelediğini belirtti.

Tahran, geçen hafta İsrail’in düzenlediği düşünülen Şam’daki İran büyükelçiliği binasına yönelik saldırıya misilleme sözü vermişti.

Saldırıda, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nün üst düzey bir komutan ve altı asker ölmüştü.

Cuma günü Biden, İran’ın İsrail’e saldırısının yakın zamanda olabileceğini öngörerek Tahran’ı olası bir misillemeye karşı uyardı.

Biden, “Biz kendimizi İsrail’in savunmasına adadık. İsrail’i destekleyeceğiz. İsrail’in savunulmasına yardımcı olacağız ve İran başarılı olamayacak” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen ABD Başkanı Biden Ortadoğu’daki durumu değerlendirmek için Washington’a döndü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Başkanı Biden Ortadoğu’daki durumu değerlendirmek için Washington’a döndü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Başkanı Biden Ortadoğu’daki durumu değerlendirmek için Washington’a döndü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.