ABD Başkanı Biden kadın sağlığı araştırmalarının genişletilmesi için kararname imzaladı

ABD Başkanı Biden kadın sağlığı araştırmalarının genişletilmesi için kararname imzaladı

ABONE OL
22:18 - 18/03/2024 22:18
ABD Başkanı Biden kadın sağlığı araştırmalarının genişletilmesi için kararname imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden kadın sağlığına ilişkin araştırmaların genişletilmesine yönelik kararname imzaladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Bu direktifler kadınların sağlığının federal araştırma portföyü ve bütçesine entegre olmasını ve önceliklendirilmesini sağlayacak. Kadınların orta yaşta sağlık durumu dahil bir dizi konuda yeni araştırma yapılmasına imkan verecek” denildi.

Başkan Biden ve First Lady Jill Biden, Kadın Tarihi Ayı kapsamında önümüzdeki yıl federal kurumlar tarafından atılacak bir dizi adım da açıklıyor.

Bu adımların bir tanesi, Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün disiplinlerarası kadın sağlığı araştırmalarına 200 milyon dolarlık yatırım yapmasını öngörüyor.

Bu kapsamda kadın sağlığı araştırmalarının iyileştirilmesi için yapay zekanın nasıl kullanılabileceğine ilişkin inceleme yapılacak.

Kadın sağlığına ilişkin veri toplama çalışmaları güçlendirilecek ve biyomedikal araştırma fırsatlarına daha fazla kaynak sağlanacak.

“Kadınlar kendilerini etkileyen klinik deneylerde daha az temsil ediliyor”

Dünya Ekonomik Forumu’na göre kadınlar ortalama erkeklere kıyasla 5 yıl daha uzun yaşıyor; ancak hayatlarının yüzde 25’inde sağlık durumları daha zayıf oluyor.

Kadınların, kadınları etkileyen klinik deneylerde de daha az temsil edildiği belirtiliyor. Biden yönetimi yetkilileri, bu adımlarla aradaki farkın kapanmasının sağlanacağını kaydediyor.

ABD Başkanı Biden Kongre’den kadın sağlığı araştırmasına ayrılmak üzere 12 milyar dolarlık yeni bütçe talep etmişti; ancak seçim döneminde siyasi olarak bölünmüş yasama organında yeni mali taahhütlerin sağlanması zor görünüyor.

Demokratlar 2024 seçiminde kürtaj hakkı ve kadın sağlığını öne çıkarıyor

ABD’de seçmenlerin yarısından fazlasını kadınlar oluşturuyor.

Anayasa Mahkemesi’nin kürtaja erişim hakkını anayasal hak olarak koruma altına alan kararı tartışmalı bir şekilde iptal etmesinin ardından Demokratlar, 2024 seçim kampanyasında kadın sağlığı ve kürtaja erişim konularını öne çıkarıyor.

Demokrat Başkan Biden 7 Mart’taki Birliğin Durumu konuşmasının önemli bir kısmını bu konuya ayırmıştı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Ocak ayı sonundan bu yana çeşitli eyaletlere yaptığı ziyaretlerde bu konuya odaklanmıştı.

Kamala Harris son olarak bu kapsamda bir ilke imza atarak geçen hafta Minnesota’da bir kürtaj kliniğini ziyaret etmişti.

ABD’de Kaiser Family Foundation (KFF) tarafından yapılan ankete göre ülkede kayıtlı seçmenlerin yaklaşık yarısı, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin kürtaja erişime ilişkin etkisinin olacağını söylüyor.

Ankete katılan 8 kişiden 1’i bu konunun oy tercihini etkileyecek önemli bir faktör olacağını belirtiyor.

Alabama’da yüksek mahkemenin tüp bebek tedavisi kararı tartışmaya yol açmıştı

Kürtaja erişimin yanısıra IVF olarak bilinen tüp bebek tedavisi de Alabama’da yüksek mahkemenin kararının ardından tartışma konusu olmuştu.

Mahkeme geçen ay dondurulmuş embriyoların çocuk olduğunu ve bu embriyoları imha edenlerin sorumlu tutulabileceği kararını almış, karar eyalette bu tedaviyi sağlayan kurumlarda paniğe yol açmıştı.

Alabama’da eyalet meclisi tarafından kabul edilen yasa tasarısıyla tüp bebek tedavisinin devam etmesi sağlanmıştı.

Kadınların yüzde 55’i 2020’de Biden’a destek vermişti

Kadınlar 2020 başkanlık seçimlerinde Biden’ın seçimi kazanmasına katkı sağlayan seçmen grubunun önemli bir parçasıydı.

Amerikan haber ajansı AP’nin 2020 seçimlerinde 110 binden fazla seçmenle yaptığı ankete göre, kadınların yüzde 55’i Biden’a oy verdi.

Ankette siyah kadınlar ve kentte yaşayan kadınlar Demokrat Joe Biden’a destek verirken; Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ın beyaz ve üniversite eğitimi olmayan kadın seçmenlerde az farkla da olsa bir avantajı olduğu görülmüştü.

VOA tarafından geçilen ABD Başkanı Biden kadın sağlığı araştırmalarının genişletilmesi için kararname imzaladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Başkanı Biden kadın sağlığı araştırmalarının genişletilmesi için kararname imzaladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Başkanı Biden kadın sağlığı araştırmalarının genişletilmesi için kararname imzaladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.