ABD Aşırı Yağış ve Sıcaklarla Boğuşuyor

ABD Aşırı Yağış ve Sıcaklarla Boğuşuyor

ABONE OL
22:10 - 30/08/2022 22:10
ABD Aşırı Yağış ve Sıcaklarla Boğuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Mississippi Valisi Tate Reeves dün gece, aşırı yağışların başkent Jackson’ın su arıtma tesislerinden birinde sorun yaratması ve kentin büyük bölümünde düşük su basıncına neden olması nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiğini söyledi.

Düşük basınç, yangınla mücadele ve kent sakinlerinin duş alımı ya da sifon kullanımıyla ilgili endişeleri arttırdı.

Reeves, bugün Mississippi Acil Durum Yönetim Dairesi’nin 150 bin nüfuslu kentte hem içme hem de kullanma su dağıtımına başlayacağını ve Ulusal Muhafızlar’ın yardıma çağrılacağını söyledi. Vali, Jackson’daki kişilerin su sistemiyle ilgili sorunlar yaşamak istememelerini anladığını söyledi.

Fırtınaların şiddetli yağmura neden olmasından günler sonra dün Pearl Nehri’nin taşması, sokakları ve Jackson’daki bir binayı sular altında bıraktı ancak su seviyeleri düşmeye başladı. Jackson Belediye Başkanı Chokwe Antar Lumumba, suyun tahmin edildiği kadar yükselmediğini söyledi. Daha önceki tahminler, Jackson bölgesinde yaklaşık 100 ila 150 binanın su baskını olasılığıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyordu.

Ulusal Hava Durumu Dairesi, Pearl Nehri’nin yaklaşık 10,8 metreye yükseldiğini açıkladı. Bu, 10,97 metre olan sel aşaması seviyesinin altında kalıyor.

Jackson’ın iki su arıtma tesisi var ve daha büyük olanı kentin su kaynaklarının çoğunu sağlayan bir rezervuarın yakınında. Rezervuar taşkın kontrolunda de rol oynuyor.

Jackson’ın su sistemiyle ilgili uzun süredir devam eden sorunlar var. 2021’de yaşanan soğuk hava dalgısı, boruların donmasının ardından önemli sayıda insanı susuz bıraktı. Benzer sorunlar bu yılın başlarında daha küçük ölçekte yine oldu. Yapılan testlerde, suyun sağlık sorunlarına yol açabilecek bir kaliteye sahip olduğu tespit edildiğinden, kentte Temmuz ayının sonundan bu yana suyun kaynatılması yönünde uyarı yapılıyor.

California’da aşırı sıcak hava etkili olacak

Güney California’da eyaletin uzun süredir kavurucu sıcaklarla karşı karşıya kalması nedeniyle bugünden itibaren aşırı sıcakla ilgili önlemler yürürlüğe giriyor.

Ulusal Hava Dairesi’nin San Diego şubesi, “Great Basin merkezli güçlü yüksek basınç, bugün başlayıp İşçi Bayramı hafta sonu boyunca devam edecek uzun süreli bir sıcak hava dalgası getirecek” açıklamasını yaptı.

Eyaletin elektrik şebekesi operatörü, tüm jeneratörlerin ve iletim hatlarının çevrimiçi olmasını sağlamak için 31 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında bakım işlemlerini kısıtlayan bir emir yayınladı.

Aşırı sıcağa karşı önlemler bu sabah San Diego ve Orange ilçelerinin yanı sıra Güney California’nın iç kısımlarında başlayacak ve yarın Los Angeles bölgesi ve San Joaquin Vadisi boyunca kuzeye yayılacak.

Bölge sakinleri, koşulların sağlıksız düzeyde hava kirliliğine neden olabileceği konusunda da uyarıldı.

Güney Kıyı Hava Kalitesi Yönetim Bölgesi, “Yüksek sıcaklıklar, ozon oluşumuna yol açan kimyasalların emisyonlarını arttırıyor ve ozon oluşum oranlarını yükseltiyor. Bu uzun süreli ve yoğun ısı dalgası, muhtemelen alışılmadık derecede yüksek ve kalıcı ozon kirliliği seviyelerine neden olacaktır” açıklamasında bulundu.

Aşırı sıcak önlemleri San Francisco Körfez Bölgesi, Sacramento Vadisi ve Kuzey California’nın başka yerlerinde hafta içinde yürürlüğe girecek.

VOA tarafından geçilen ABD Aşırı Yağış ve Sıcaklarla Boğuşuyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Aşırı Yağış ve Sıcaklarla Boğuşuyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Aşırı Yağış ve Sıcaklarla Boğuşuyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.