ABD Anayasa Mahkemesi’nden bir ilk

ABD Anayasa Mahkemesi’nden bir ilk

ABONE OL
22:41 - 14/11/2023 22:41
ABD Anayasa Mahkemesi’nden bir ilk
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Anayasa Mahkemesi, 234 yıllık tarihinde dokuz üyesi için ilk defa mesleki etik kuralları açıkladı.

Anayasa Mahkemesi üzerinde bir süredir muhafazakar kanatta yer alan bazı yargıçların lüks tatillerinin zenginler tarafından karşılandığının ortaya çıkmasının ardından bu konuda baskı vardı.

Özellikle Demokrat Partili senatörler Anayasa Mahkemesi için mesleki etik kurallarını içeren bir yasa tasarısından bahsediyordu.

Dokuz sayfalık mesleki etik kurallarında Anayasa Mahkemesi hakimlerinin ilişkilerinin çalışmalarını etkilememesi gerektiği belirtiliyor, bağış etkinliklerine katılımlarıyla hediye kabullerine sınırlama getiriliyor.

Ayrıca hakimlerin resmi olmayan aktivitelerde yargı kaynaklarını kullanmaması gerektiği de kaydediliyor.

Federal hakimlerden ayrı olarak yaşam boyu atanan Anayasa Mahkemesi üyeleri, belirli mesleki etik kurallarına bağlı olmadan hareket edebiliyordu.

Senato Adalet Komisyonu Başkanı Demokrat Partili Senatör Dick Durbin, gelişmeyi doğru yönde atılmış bir adım olarak niteledi. Durbin bununla birlikte bu kuralların yetersiz kaldığının anlaşılması halinde yasal süreç başlatabileceğinin de mesajını verdi.

Anayasa Mahkemesi’nin yayınladığı mesleki etik ilkelerinin yaptırımı bulunmuyor.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer da buna dikkat çekti.

Schumer gelişmeyi önemli bir ilk adım olarak niteledi, ancak kuralları uygulamamanın bir yaptırımı olmamasının mesleki etik kurallarını yerine getirmeyi hakimlerin insiyatifine bıraktığının mesajını verdi.

VOA tarafından geçilen ABD Anayasa Mahkemesi’nden bir ilk haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Anayasa Mahkemesi’nden bir ilk haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Anayasa Mahkemesi’nden bir ilk haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.