ABD Anayasa Mahkemesi Halkbank İçin Toplanacak

ABD Anayasa Mahkemesi Halkbank İçin Toplanacak

ABONE OL
22:06 - 04/08/2022 22:06
ABD Anayasa Mahkemesi Halkbank İçin Toplanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Anayasa Mahkemesi Katipliği, 28 Eylül tarihinde Halkbank’ın temyiz başvuruyla ilgili yapılacak konferans toplantı öncesinde, hakimlere tarafların şimdiye kadar mahkemeye sundukları dilekçe ve belgeleri ileteceklerini açıkladı.

ABD Anayasa Mahkemesi Katipliği, Halkbank’ın temyiz davasıyla ilgili karşılıklı verilen dilekçelerin değerlendirileceği için belirlenen günün değişebileceğine de dikkat çekti.

Halkbank ABD Başsavcısının görüşlerine itiraz etti

ABD Başsavcısı Elizabeth B. Prelogar’ın temyiz talebinin reddedilmesi için 18 Temmuz tarihinde, Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu 25 sayfalık dilekçede yer alan itirazlarına karşı, Halkbank önceki gün kendi hukuki argümanlarının yer aldığı 17 sayfalık bir itiraz dilekçesi sundu.

Halkbank, ABD Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu 2 Ağustos tarihli itiraz dilekçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bir kamu kuruluşu olduklarını belirterek, ABD’de “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası”na göre yargılanamayacaklarını belirterek, hem New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nin hem de İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nin kararlarının yanlış olduğunu öne sürdü.

“200 yılda bir ilk yaşanıyor”

ABD Anayasa Mahkemesi’ne beş Amerikalı avukatın imzasıyla sunulan dilekçede daha önceki 14 davadan örnekler verilerek, alt mahkemelerin aleyhlerinde aldığı kararları bozmaları talep edildi.

Halkbank, “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası’na” göre kendilerine ceza verilmesinin ABD’de son 200 yılda bir ilk olduğunu savundu. Halkbank’ın avukatları, ABD Başsavcılığı’nın temyiz başvurularıyla ilgili yaptığı itirazdaki hiçbir argümanın yasalara göre geçerliliğinin olmadığını öne sürdü.

VOA tarafından geçilen ABD Anayasa Mahkemesi Halkbank İçin Toplanacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Anayasa Mahkemesi Halkbank İçin Toplanacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Anayasa Mahkemesi Halkbank İçin Toplanacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.