ABD, Aden Körfezi’nde kaybolan iki deniz komandosunu ölü ilan etti

ABD, Aden Körfezi’nde kaybolan iki deniz komandosunu ölü ilan etti

ABONE OL
12:38 - 22/01/2024 12:38
ABD, Aden Körfezi’nde kaybolan iki deniz komandosunu ölü ilan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Askeri yetkililer, ay başında Aden Körfezi’nde İran silahları taşıyan bir tekneye yapılan baskın sırasında kaybolan iki ABD deniz komandosunun kapsamlı bir arama sonucunda bulunamadığını ve durumlarının “vefat” olarak değiştirildiğini söyledi.

ABD’nin Ortadoğu’daki kuvvetlerinden sorumlu Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, komandoların 11 Ocak’ta Somali kıyısında düzenlenen bir operasyonda gemiye çıktıktan sonra kaybolduğunu bildirdi.

CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla yaptığı açıklamada, “İki deniz özel harp savaşçımızı kaybetmenin yasını tutuyoruz ve onların fedakârlıklarını ve örnek davranışlarını sonsuza dek onurlandıracağız. Dualarımız bu süre zarfında komandoların aileleri, arkadaşları, ABD Donanması ve tüm özel harekât camiasıyla birlikte” dedi.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, ABD, İspanya ve Japonya tarafından yürütülen ortak bir operasyonla kayıp komandolar için okyanusun 54 bin 400 kilometre kareden fazla bir alanının arandığı belirtildi.

Merkez Kuvvetler Komutanlığı, bu görevin artık bir kurtarma operasyonuna dönüştüğünü söyledi.

Yemen’in en kalabalık bölgelerini kontrol eden Husiler, ticari gemilere yönelik saldırılarının İsrail-Hamas savaşında Filistinliler’e destek olmayı amaçladığını iddia ediyor.

ABD, Husiler’in Kızıldeniz’de ticaret gemilerine düzenlediği ve küresel ticareti sekteye uğratan saldırılara karşılık olarak Husi hedeflerine yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdi ve tedarik darboğazı korkusunu arttırdı.

ABD Ordusu, ABD Merkez Komutanlığı güçlerinin 20 Ocak’ta Aden Körfezi’ne yöneltilmiş ve fırlatılmaya hazır bir Husi gemi savar füzesini vurduğunu söyledi.

Husi hareketi geçen hafta radar ve füze kabiliyetlerine yönelik saldırılara rağmen saldırılarını sürdürme sözü verdi.

VOA tarafından geçilen ABD, Aden Körfezi’nde kaybolan iki deniz komandosunu ölü ilan etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD, Aden Körfezi’nde kaybolan iki deniz komandosunu ölü ilan etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD, Aden Körfezi’nde kaybolan iki deniz komandosunu ölü ilan etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.