ABD Adalet Bakanı Trump’ın Evine Baskını Doğruladı

ABD Adalet Bakanı Trump’ın Evine Baskını Doğruladı

ABONE OL
22:07 - 11/08/2022 22:07
ABD Adalet Bakanı Trump’ın Evine Baskını Doğruladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki evinde yapılan FBI aramasını doğruladı.

Konuyla ilgili ilk kez konuşan Garland, arama kararını kendisinin onayladığını söyledi.

Trump’ın 2021 yılı Ocak ayında görevden ayrılırken gizli kayıtları Beyaz Saray’dan yasa dışı olarak taşıyıp taşımadığına ilişkin federal soruşturma kapsamında Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikanesi FBI tarafından ilk kez aranmıştı. Aramaya ilişkin açıklamayı Trump yapmış ancak federal hükümetten herhangi bir doğrulama gelmemişti.

Garland, federal mahkemeden, bakanlığın arama emrinin içeriğinin kamuoyuyla paylaşılması talebinde bulunduğunu da açıkladı. Garland, “önemli derecede kamusal yarar” gördüğünden dolayı böyle bir talepte bulunduğunu dile getirdi.

Adalet Bakanlığı’na karşı saldırıları “temelsiz” olarak niteleyen Garland, daha fazla bilginin uygun zamanda ve uygun şekilde paylaşılacağını sözlerine ekledi.

VOA tarafından geçilen ABD Adalet Bakanı Trump’ın Evine Baskını Doğruladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Adalet Bakanı Trump’ın Evine Baskını Doğruladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Adalet Bakanı Trump’ın Evine Baskını Doğruladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.