‘AB ve Yunanistan Türkiye’nin Baskısına Boyun Eğmeyecek’

‘AB ve Yunanistan Türkiye’nin Baskısına Boyun Eğmeyecek’

ABONE OL
00:25 - 10/03/2020 00:25
‘AB ve Yunanistan Türkiye’nin Baskısına Boyun Eğmeyecek’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’de Başbakan Angela Merkel’le bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin sığınmacı politikasındaki tavrını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Yunanistan-Almanya Ortak Ekonomi Forumu’nun açılışında konuşan Miçotakis, “AB ve Yunanistan, Türkiye’nin sığınmacılar üzerinden uyguladığı baskıya boyun eğmeyecek” dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu aksam Brüksel’de AB yetkilileriyle buluşmasında, Yunanistan sınırında bulunan sığınmacılar konusunda geri adım atacağını umduğunu açıkladı. “Avrupa çok kritik bir dönemden geçiyor. Türkiye on binlerce sığınmacıyı düzensiz göçmen olarak Avrupa’ya göndermeye çalışıyor” diyen Yunanistan Başbakanı, AB’nin dış sınırlarının korunmasına ve Yunanistan sınırında bekleyen binlerce sığınmacının Türkiye’ye geri dönmesine alternatif olmadığını bildirdi.

Konuşmasında “2020 artık 2015 değil” diyen Başbakan Merkel, kamuoyunun politikacılardan haklı olarak göçü koordine etmesini ve yönlendirmesini beklediğini söyledi.

Türkiye’nin sığınmacıları Yunanistan’a gönderme girişimini “kabul edilemez” olarak tanımlayan Merkel, Türkiye’nin 3,5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapmasına saygı duyduğunu, ancak kendi iç politik sorunlarını göçmenlerin sırtından çözme hedefine anlayış gösterilmeyeceğini belirtti. Merkel, AB ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının yeni bir boyut kazanması gerektiğini de açıkladı.

Merkel, Yunanistan’ın Avrupa açısından büyük bir sorumluluk aldığını ifade ederek, AB ülkelerinin Yunanistan’la dayanışma içinde olduğunu da belirtti. Merkel, Yunanistan’ın yükünü hafifletmek için bin 500 sığınmacı çocuğun Almanya’ya getirileceğini doğruladı.

Alman hükümetinin, Yunanistan’daki mülteci kamplarında bulunan ve özellikle korunmaya muhtaç çocukların yaklaşık 1500’ünü ülkeye kabul etme kararı aldığı sabah saatlerinde açıklanmıştı. Koalisyon hükümetinin liderlerinin dün gece saatlerine kadar süren kriz toplantısından çıkan karara göre, söz konusu çocuklar ağırlıklı olarak acil tedaviye ihtiyaç duyan ve 14 yaşından küçük refakatsiz olanlardan seçilecek.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.