AB Ülkelerinden Yeni Seyahat Uygulaması Kararı

AB Ülkelerinden Yeni Seyahat Uygulaması Kararı

ABONE OL
15:05 - 19/05/2021 15:05
AB Ülkelerinden Yeni Seyahat Uygulaması Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği ülkeleri, yaz sezonu öncesinde AB dışından gelecek kişilere seyahat kısıtlamalarını hafifletme kararı aldı. Buna göre, dünyann herhangi bir ülkesinden iki doz Corona aşısını olmuş kişilerle AB’nin risksiz ülke olarak tanımladığı ülkelerden kişiler Avrupa Birliği üyesi ülkelere seyahat edebilecek.

Konuya ilişkin Avrupa Parlamentosu’nun önerisi AB üyesi 27 ülkenin büyükelçileri tarafından kabul edildi.

Avrupa Birliği’nin Corona virüsü salgını açısından risk haritasını da bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta yenilemesi bekleniyor.

Böylece iki doz aşısını olan ABD vatandaşları da herhangi bir kısıtlama ya da karantina süreci olmaksızın AB ülkelerine seyahat edebilecekler.

Mevcut durumda Avustralya, İsrail, Singapur’un da aralarında bulunduğu 7 ülkeden kişiler AB ülkelerine seyahat edebiliyorlar.

AB’nin risk haritası 100 bindeki vaka sayısına göre belirleniyor. 100 bin kişide 25 ya da altında vaka olan ülkeler risksiz ülke sayılıyor.

VOA tarafından geçilen AB Ülkelerinden Yeni Seyahat Uygulaması Kararı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB Ülkelerinden Yeni Seyahat Uygulaması Kararı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB Ülkelerinden Yeni Seyahat Uygulaması Kararı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.