AB, İtalya´ya turizme destek için 200 milyon Euro verecek

AB, İtalya´ya turizme destek için 200 milyon Euro verecek

ABONE OL
11:52 - 16/09/2021 11:52
AB, İtalya´ya turizme destek için 200 milyon Euro verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İtalya´da pandemiden dolayı zor durumda olan otel ve restoranlar devletten doğrudan yardım alabilecek.

APA haber ajansı tarafından paylaşılan habere göre AB tarafından İtalya´da zor durumda bulunan otel ve restoranlar için verilen 200 milyon Euro´dan pay alacak işletmeler, maddi desteği 2019 yılında koronadan önce elde ettikleri ciroya göre verilecek.

Maddi destek paketinin amacı, pandemi ve ona karşı alınan önlemlerden dolayı likidite sorunu yaşayan işletmelerin geleceğini korumak.

Korona pandemisinden dolayı turizmde yaşanan zorluklar İtalya´daki ekonomiyi yavaşlattı. Bu konudaki en belirgin etken, normalde yurtdışından gelen birçok misafirin gelmemesi ve onlardan gelen gelirin neredeyse yüzde 60 oranında 23.7 milyar Euro´ya düşmesi. Buna yurtiçi turizmindeki gelirin yüzde 33.8 oranından düşmesi eklendi.

Restoranlar da paraya aç

İtalya´daki restoranların durumu konaklama sektörünkinden daha da kötü. Gastronomi sektörü uluslararası turistlerden gelen gelirin yüzde yetmişini kaybetti. Aynı boyutta etkilenlerin arasında tur operatörü şirketleri (% 74.5) ve ulaşım sirketleri (% 71.5) yer almakta.

Bu da İtalya ekonomisinin tümünü çok kötü bir şekilde etkiledi, çünkü ekonomideki kaybının yüzde 27si (115 milyar Euro), turizm sektöründe meydana geldi. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.