AABK: “İzmir halkının yanındayız“

AABK: “İzmir halkının yanındayız“

ABONE OL
22:53 - 31/10/2020 22:53
AABK: “İzmir halkının yanındayız“
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AABK İnanç ve Yol-Erkan Kurulu İzmir depremi için bir dayanışma mesajı yayınladı. Mesajda üstlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarına ve ihtiyaç sahipleri ile dayanışma içinde olacaklarına işaret ettiler.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) İnanç ve Yol-Erkan Kurulu‘nun yayınladığı bir basın açıklamasında Ege Denizi’nde meydana gelen 7 şiddetindeki depremin yol açtığı felaketin ardından İzmir halkı ile dayanışma içinde olduklarına işaret edildi. „İzmir halkının acılarını paylaşıyoruz“ başlığı ile iletilen mesajda özetle şöyle denildi:

“Doğal felaketlerin yeri, zamanı, dili, dini, ırkı olmuyor. Felaketler hep acı, yokluk, zorluklar getirmekle birlikte, aynı zamanda toplumlarda ki dayanışma, birlik, fedakarlık duygularını da güçlendirmiştir. Maalesef yine bir felaket ile karşı karşıyayız .

İzmir ve çevresinde yaşanan deprem yine acıları ve yıkımları beraberinde getirdi. Her yaşanan acı yürekleri burkar, gönüllerde bir kor gibi yanar.

Halen göçük altında olan insanlarımızın sağlıklı bir şekilde kurtarılması, yaşanan acıları bir nebzede olsa hafifletecektir. Bu yaşanan felakette gönüllerimizi, yüreklerimizi ve kapılarımızı ihtiyacı olan insanlarımıza açmak insanlık görevidir. Bu bağlamda Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu olarak üstümüze düşen sorumluluk dahilinde dayanışma içerisinde olacağız.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve AABK İnanç Yol-Erkan Kurulu olarak, depremde hayatını kaybeden canlarımızın devirleri daim olsun, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımızın, ailelerine ve tüm İzmir halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Pandemi ve bu felaketten dolayı darda ve zorda olan tüm insanlığın, Hızır yardımcısı olsun.“

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Nusret oral

    Ask olsun emeklerinize insan olmak icin bir guruba dahil olmak gerekmez

    Yanıtla
    +0
    -0