Hasat Bayramı’nda alkışlar Fürth Türk Birliğine

Hasat Bayramı’nda alkışlar Fürth Türk Birliğine

ABONE OL
22:39 - 06/10/2024 22:39
Hasat Bayramı’nda alkışlar Fürth Türk Birliğine
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Fürth kentinde her yıl ekim ayının ilk haftasında büyük bir coşkuyla kutlanan Hasat Bayramı (Erntedankfestzug), bu yıl da çeşitli ülkelerin kültürel etkinliklerine sahne oldu.

Yaklaşık 200 yıldır geleneksel olarak kutlanan bu etkinliğe katılan 92 kuruluş arasında yer alan Fürth Türk Birliği, 54. sırada kortejde Türk bayrakları ile geçit yaptı ve büyük ilgi topladı.

HASAT BAYRAMINDA FARKLI ÜLKELERİN KÜLTÜRLERİ TANITILDI

Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung, Fürth Mevlana Camii Başkanı Refet Avcı, Fürth-Marmaris Kardeş Şehir Derneği Başkanı Hüseyin Korer gibi önemli isimlerin yanı sıra çok sayıda milletvekili, belediye meclis üyeleri ve iş insanlarının da katıldığı etkinliği 150 binden fazla kişi izledi.

Fürth Belediye Başkan Jung, konuşmasında bu tarihi kutlamanın 18. yüzyıldaki kuraklık sonrası bol ürün alınmasının ardından başladığını belirterek, Fürth’ün farklı kültürlere kucak açan bir şehir olduğunu vurguladı.

FÜRTH TÜRK BİRLİĞİ KORTEJİNE İLGİ

Fürth DİTİB Mevlana Camii Dernek Başkanı Refet Avcı da Türk kültürünü tanıtmak ve Türk bayrağını kortejde taşımaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Fürth’de açılan Marmaris standı ise ilgi gördü ve ziyaretçilere Türk çayı, kahvesi ve tatlılar ikram edildi fakat Fürth’ün kardeş şehri Marmaris’ten Belediye Başkanı dahil kimsenin etkinliğe katılmamış olması dikkat çekti.

İlhan BABA/NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP