Hamas lideri İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Hamas, Haniye’nin suikasta uğradığı haberini doğrularken İran devlet televizyonu da Haniye’nin Tahran’da vurulduğunu duyurdu.
Hamas siyasi kanadı sorumlusu İsmail Haniye’nin, Tahran’da kaldığı konuta düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor. Saldırıda Haniye ile birlikte korumasının da öldüğü belirtildi.
Hamas’tan yapılan açıklamada, “Haniye’nin konutuna yapılan hain Siyonist bir saldırı sonucu” hayatını kaybettiğini belirtti.
İsmail Haniye’nin İran’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın göreve başlayacak olması nedeniyle düzenlenen yemin törenine katılmak üzere Tahran’a gittiği ifade ediliyor.
Haniye bu yıl 20 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la İstanbul’da biraraya gelerek Filistin’deki son durumu ele almıştı. Haniye’nin yine Nisan ayında İsrail tarafından üç oğlu ve dört torunu öldürülmüştü.
VOA tarafından geçilen Hamas siyasi kanadı lideri İsmail Haniye Tahran’da öldürüldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hamas siyasi kanadı lideri İsmail Haniye Tahran’da öldürüldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hamas siyasi kanadı lideri İsmail Haniye Tahran’da öldürüldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
29 gün önceALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026
1 Rusya, Dağlık Karabağ’daki barış gücü askerlerini çekmeye başladı
2 Gazze’de ateşkes için görüşmeler sona erdi, taraflar birbirini suçluyor
3 Türkiye reddetse de Hamas’ın siyasi bürosunun Türkiye’ye taşınması mümkün mü?
4 Hamas yeni takasta üç İsrailli rehineyi, İsrail ise Filistinli tutukluları serbest bıraktı
5 İran Husilere Kızıldeniz’deki gemi saldırılarında destek sağlıyor