İspanya’da Son Bombalı Mektup ABD Büyükelçiliğine

İspanya’da Son Bombalı Mektup ABD Büyükelçiliğine

ABONE OL
21:59 - 01/12/2022 21:59
İspanya’da Son Bombalı Mektup ABD Büyükelçiliğine
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İspanya’da bir süredir yabancı misyonlara ve resmi kurumlara gönderilen patlayıcı madde içerikli zarfların son hedefi ABD’nin Madrid Büyükelçiliği oldu.

Bomba imha uzmanları, ABD’nin Madrid Büyükelçiliği’ne gönderilen bombalı mektubu etkisiz hale getirdi. Bu, İspanya’da güvenlik önlemlerinin arttırılmasına neden olan altıncı mektup oldu.

Yetkililer, bu tür eylemlerin İspanya’yı Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçirmeyeceğini açıkladı.

İlk olarak 24 Kasım’da Başbakan Pedro Sanchez’e gönderilen paketin ardından, Madrid’de kamu binaları çevresinde güvenlik arttırılmıştı.

Dünden bu yana benzer mektuplar, Savunma Bakanlığı’na, bir hava kuvvetleri üssüne, bir silah üreticisine ve Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliği’ne de gönderildi.

Bugün Ukrayna’nın liman kenti Odesa’yı ziyaret eden ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüşen İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, bombalı mektupların İspanya’yı Ukrayna’nın “haklı davasını” desteklemekten caydıramayacağını söyledi.

Robles, “Bu gönderilerin veya herhangi bir şiddet eyleminin İspanya’nın, NATO ülkelerinin ve Avrupa Birliği’nin Ukrayna’yı destekleme konusundaki açık ve kesin taahhüdünü değiştiremeyeceği çok açık olmalı” dedi.

Son bombalı mektup, ABD Büyükelçiliği’nde güvenlik görevlileri tarafından ele geçirildi ve daha sonra İspanyol polisi tarafından kontrollu bir şekilde patlatıldı.

Dün Ukrayna’nın İspanya Büyükelçisi’ne hitaben yazılmış bir mektup, büyükelçilikteki bir güvenlik görevlisi tarafından incelenirken patlamış, güvenlik görevlisi ellerinden hafif şekilde yaralanmış ve beyin sarsıntısı geçirmişti. Tüm bu yaşananların ardından artık elçiliklerin çevresinde güvenlik arttırılmış durumda.

Dün ayrıca ilerleyen saatlerde, İspanya’nın kuzeydoğusundaki Zaragoza’da bulunan ve Ukrayna’ya binden fazla C90 roketatar gönderen silah üreticisi Instalaza’ya da bombalı mektup gönderildi.

Rusya: “Her türlü terör tehdidini ve eylemini kınıyoruz”

Ukrayna Büyükelçiliği’ne gönderilen bombanın patlamasının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Kiev’in yurtdışındaki tüm büyükelçiliklerine güvenliği “acilen” güçlendirme talimatı verdi.

Ukrayna’nın İspanya Büyükelçisi Serhii Pohoreltsev, Rusya’yı suçlayıcı yönde mesajlar verdi.

Pohoreltsev, dün İspanyol televizyon kanalı TVE’ye verdiği demeçte, “Durum göz önüne alındığında her türlü olaya ve ülke dışındaki Rus faaliyetlerine hazırlıklı olmamız gerektiğine dair Ukrayna’daki bakanlığımızdan talimat var” dedi.

İspanya karadan havaya füze rampaları, altı hafif obüs bataryası, mühimmat, zırh ve hafif silahlar dahil olmak üzere çatışmalarda Ukrayna’yı desteklemek için askeri ve insani ekipmandan bazılarını gönderdi, bazılarınıysa göndermeyi taahhüt etti. Ayrıca Ukrayna’nın hava savunmasında görev alacak askerlere de İspanya’da eğitim görme imkanı sundu.

Rusya’nın Madrid Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından, her türlü terör eylemini kınayan bir açıklama yaptı.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından paylaşılan mesajda, “Başta diplomatik bir misyona yönelik olmak üzere, her türlü terör tehdidini veya eylemi tamamen kınıyoruz” ifadelerini kullanıldı.

VOA tarafından geçilen İspanya’da Son Bombalı Mektup ABD Büyükelçiliğine haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İspanya’da Son Bombalı Mektup ABD Büyükelçiliğine haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İspanya’da Son Bombalı Mektup ABD Büyükelçiliğine haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.