ABD Başkanı Biden Asya Turunda

ABD Başkanı Biden Asya Turunda

ABONE OL
15:23 - 20/05/2022 15:23
ABD Başkanı Biden Asya Turunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore ve Japonya’yı kapsayan beş günlük Asya turuna çıktı.

Başkan olduktan sonra Asya ülkelerine ilk kez giden Biden’ın bugün Güney Kore’de ülkenin yeni Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ile biraraya gelmesi ve iki liderin Samsung Elektronik tesisini ziyaret etmesi bekleniyor.

Yoon, ziyarete ilişkin bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biden’ın ziyaretinin, Kore-ABD ittifakının daha güçlü ve kapsayıcı olması için bir fırsat olacağını düşünüyorum. Çünkü uluslararası toplumda birçok değişiklik yaşanıyor” dedi.

Biden ile Yoon’un gündeminde Kuzey Kore de yer alıyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un balistik füze ile nükleer bomba denemelerine Biden’ın Güney Kore ziyareti sırasında devam edebileceği belirtiliyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, gazetecilerin Kuzey Kore’nin olası füze denemelerine ilişkin sorusuna, “ABD’nin Güney Kore ve Japonya ile işbirliği, Kuzey Kore’nin daha fazla provokasyonu karşısında güçlenecektir. Bu ihtimallere karşı hazırlıklıyız” diyerek yanıt verdi.

Yoon, Kuzey Kore konusunda selefinden daha sert bir tavır takınacağının sinyalini vermişti. Yoon’un, Kuzey Kore’nin olası saldırılarıyla ilgili Biden’dan yardım talep etmesi bekleniyor.

Japonya’da ise Biden’ın Başbakan Fumio Kishida ile görüşmesi ve Tokyo’da yapılacak Hint-Pasifik bölgesi ülkelerinden oluşan ‘Dörtlü’ grubun liderleriyle biraraya gelmesi bekleniyor. “Dörtlü” adı verilen grupta, ABD ve Japonya’nın yanı sıra Avustralya ve Hindistan da yer alıyor.

Biden’ın Asya turunda ayrıca Çin’e Tayvan’la ilgili “Rusya’nın Ukrayna işgaline benzer bir girişimde bulunmaması” uyarısı yapması öngörülüyor.

VOA tarafından geçilen ABD Başkanı Biden Asya Turunda haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Başkanı Biden Asya Turunda haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Başkanı Biden Asya Turunda haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.