Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu Gazetecilere Veda Etti

Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu Gazetecilere Veda Etti

ABONE OL
21:21 - 14/08/2021 21:21
Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu Gazetecilere Veda Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Büyükelçiliği Basın Müşavirliği’ne Kasım 2013`de göreve başlayan Türkiye’nin Almanya Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu 8 yıllık görev sonrasında Berlin’de yerleşik Türk basını mensuplarına veda etti.

Almanya’nın, Türkiye Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu, 8 yıllık görev sonrasında Türk basını mensuplarına veda etti. Düzenlemiş olduğu yemekli veda programına birçok basın kuruluşu gazeteci ve fotoğrafçı katıldı.

Kısa bir veda konuşması yapan Refik Soğukoğlu görevi süresinde beraber mesai harcayan gazetecilerden helallik isteyerek ” İstemeyerek kırdığımız arkadaşlarımız haklarını helal etsin’ ‘dedi.

Refik Soğukoğlu veda konuşması sonrası, hediye sunularak ve gelen gazetecilerin isimlerini yazıldığı bir çerçeve verilerek ile program bitirildi.

Refik Soğukoğlu Kimdir?

Gurbetçi bir ailenin 4 çocuğundan biri olan Refik Soğukoğlu , Almanya’nın Duisburg kentinde dünyaya geldi. İlk öğrenimimi Duisburg’da, orta öğrenim ve lise eğitimini Türkiye’de tamamladı. Daha sonra tekrar Almanya’ya döndü. Eğitim farkından dolayı Almanya’da lise eğitimini tekrar edip, Ruhr Üniversitesi Sinema televizyon / İletişim bölümünden 2006 yılında da mezun olan refik Soğukoğlu, ardından televizyon sektöründe çeşitli faaliyetlerde bulunarak mesleğimi icra etti. Tüm bu televizyon ve basın faaliyetlerinin yanı sıra Sivil toplum alanında üst düzey görevlerde bulundu. 8 yıl boyunca uluslararası bir sivil toplum örgütünün Almanya Başkanlığı görevini yürüttü.

Bu STK ile Avrupa Parlamentosunda uzun süre gözlemcilik yaptı. Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerini dairesinde görev yapan Refik Soğukoğlu, Türkiye en fazla baskı yapılan ve Avrupa Parlamentosunda da kabul edilmek istenen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının gündeme taşındığı dönemde, Avrupa Parlamentosunda ciddi oturumlar, paneller ve çeşitli etkinlikler yaparak, bu tasarının parlamentodan geçmemesi yönünde ciddi çaba sarf etti .

Avrupa genelinde bir çok ülkede Türk toplumunun kabulü, eşit haklar, etkin siyasi katılım, yurttaşlık kampanyaları, İslamofobya gibi alanlarda ve projeler de görev aldı.

2013 yılında T.C. Başbakanlık bünyesinde çalışmaya başladı ve Berlin Büyükelçiliği’ne Basın Müşaviri olarak atanan Refik Soğukoğlu 2021 Ağustos ayında Ankara’ya yeni görevine döndü.

Duisburg doğumlu Refik Soğukoğlu #15Temmuz gecesi Berlin Büyükelçilik binasında bulunarak olabilecek bir baskına karşı hazır bulunmuştu. O gece darbe girişimi devam ederken, çektiği bir video ile sivil ve seçilmiş hükümete destek mesajı yayınlamıştı. (Kaynak: http://www.medya.berlin/)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.