1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

9 Şubat 2024 haber özetleri; İtalya’da 94 kişinin hayatını kaybetiği göçmen teknesi faciasına 20 yıl hapis. Gün Ufuk adındaki Türk vatandaşı, suçlamaları reddederek Türkiye’deki siyasi zulümden kaçtığını iddia etti. Ancak mahkeme, Ufuk’ğu insan kaçakçılığından suçlu buldu ve 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Teknenin içinde bulunanların çoğunun çocuk olduğu belirtilirken, facianın ardından daha sert hükümler getirilmesi gündemde. Ufuk’un avukatı kararı temyize götüreceğini belirtti.
Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, çocuklara yönelik cinsel istismar davasında suç ortağını affeden bir kararnameye imza attı. Bu karar, tartışmalara neden oldu ve Novak istifa baskısı altında. Ülkedeki muhalefet partileri, Novak’ı istifaya çağırıyor ve etik soruşturma başlattı. Affedilen kişinin tekrar çocuklar arasında çalışmaya başlayabileceği endişesi bulunuyor.
Amerika Birleşik Devletleri’nde Oxford Lisesi’nde yaşanan silahlı saldırının ardından, saldırganın annesi ve babası hakkında dava açıldı. Saldırgan olan Ethan Crumbley’nin annesi, dört kasıtsız adam öldürme suçundan yargılanacak. Savcılar, ebeveynlerin oğullarının akıl sağlığı sorunları olduğuna dair uyarıları dikkate almadıklarını iddia ediyor. Anne Crumbley’nin savunması ise oğlunun eylemlerinden sorumlu tutulamayacağı yönünde.
#haberözetleri #özethaber

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen 9 Şubat 2024 haber özetleri haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 9 Şubat 2024 haber özetleri haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.