8 Mart’ta Aysel Tuğluk ve Kadın Cinayetleri Mesajları

8 Mart’ta Aysel Tuğluk ve Kadın Cinayetleri Mesajları

ABONE OL
20:24 - 08/03/2022 20:24
8 Mart’ta Aysel Tuğluk ve Kadın Cinayetleri Mesajları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen mitingde, cezaevinde hastalanan ve tahliye edilmesi için kampanyalar düzenlenen eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un durumu ve kadın cinayetleri öne çıktı. Açıklamalarda en çok bu iki konuda taleplere yer verildi.

Diyarbakır’da kadın çalışmaları yapan çok sayıda sivil toplum kuruluşunun birlikte düzenlediği 8 Mart mitinginin adresi yine İstasyon Meydanı’ydı. Birçoğu yöresel kıyafetler giyerek mitinge katılan kadınlar, polis noktalarında arandıktan sonra alana alındı. Aramaların uzun sürmesi sık sık tepkilere neden oldu.

Miting alanına giren kadınlar, şiddete kurban giden hemcinslerinin fotoğraflarıyla, kadın sorunlarını dile getiren mesajların Türkçe ve Kürtçe yazıldığı pankartlar taşıdı. Miting kadınların gruplar halinde halay çekmesiyle başladı. Alanı dolduran kadınlar uzun süre Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek dans etti.

Mitingin başında dünyanın değişik ülkelerindeki kadın örgütleri tarafından gönderilen sesli mesajlar mitinge katılanlara dinletildi.

Mitingde bir konuşma yapan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’ın gündeminde Aysel Tuğluk’un durumu ve kadın cinayetleri vardı. Tuğluk’un kadınlar için hayatını ortaya koyduğunu söyleyen Acar Başaran, “Aysel Tuğluk, kadının özgürlüğü için, Kürt sorununun çözümü için hayatını ortaya koydu. Bugün de bu düşmanlıkla yüz yüze kalıyor. Onlar bu yolla arkadaşımızın mücadelesinin, direnişinin kırılmasını, geri adım atmalarını istiyor. Biz çok iyi biliyoruz kadının üzerinde her gün artan baskı ve şiddet, kadın katliamları politiktir. AKP ve MHP ittifakının duruşu ve yürüttüğü siyasetle kadını yaşam alanı her gün daha da daraltılıyor “dedi.

Miting konuşmaların ardından konserlerle devam etti.

Mitingin ardından VOA Türkçe’ye konuşan kadınlar, hem cinslerine yönelik şiddettin son bulması çağrısı yaptı. Kimi kadınlar ise Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaptı.

VOA tarafından geçilen 8 Mart’ta Aysel Tuğluk ve Kadın Cinayetleri Mesajları haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 8 Mart’ta Aysel Tuğluk ve Kadın Cinayetleri Mesajları haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 8 Mart’ta Aysel Tuğluk ve Kadın Cinayetleri Mesajları haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.