8 aylık bebeğe koronavirüs aşısı yapıldı

8 aylık bebeğe koronavirüs aşısı yapıldı

ABONE OL
16:06 - 25/05/2021 16:06
8 aylık bebeğe koronavirüs aşısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin New York eyaletinde, iki doz Pfizer-BionTech aşısı uygulanan 8 aylık bebek Enzo Mincolla, “dünyada yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısı vurulan en küçük insan” unvanını aldı.

Baldwinsville şehrinde yaşayan 8 aylık “Enzo” isimli bebeğe, ailesinin onayıyla, eyalet üniversitesinin sürdürdüğü klinik deneyler kapsamında COVID-19 aşısı uygulandı.

Anne ve babasının doktor olduğu belirtilen Mincolla’nın aşıya karşı herhangi bir reaksiyon göstermediği ve sağlık durumunun normal olduğu kaydedildi.

“Hiç tereddüt yaşamadık”

Baba Mike Mincello, çocuğuna COVID-19 aşısı yapılmasıyla ilgili, “Aşının birinci aşama denemelerinden bu yana bilimi çok yakından takip ediyorum, hiç tereddüt yaşamadık” dedi.

Anne Marissa Mincolla da, aşının güvenliği konusunda diğer ailelere örnek olmayı umduklarını kaydederek, “Enzo diğer çocukların aşı olmasının önünü açacağı için gerçekten heyecanlıyım, bu bir onurdur” sözlerini paylaştı.

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Alman ortağı BioNTech’le 25 Mart’ta yapığı açıklamada, 6 ay ile 11 yaş aralığındakilere COVID-19 aşısı denemelerine başlandığını duyurmuştu.

Açıklamada aşının, 1. ve 2. faz denemelerde, güvenlik için 10, 20 ve 30 mikrogram halinde 144 katılımcı üzerinde uygulanacağı, 3. faz denemelerde ise 4 bin 500 kişi üzerinde aşının tolere edilebilirliği ve bağışıklık sistemine tepkisinin test edileceği bildirilmişti.

ABD merkezli ilaç şirketi Moderna da, 16 Mart’ta, salgında kitle bağışıklığı için 6 ay ile 11 yaş arasında COVID-19 aşı çalışmasına başladığını duyurmuştu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.