737 Max’lar yeniden uçuşa başlıyor

737 Max’lar yeniden uçuşa başlıyor

ABONE OL
08:53 - 23/11/2020 08:53
737 Max’lar yeniden uçuşa başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık Kurumu, 2 büyük kazadan sonra uçuş yasağı getirdiği Boeing 737 Max uçaklarının yasağını kaldırdı.

Max’ların yeniden uçabilmesi için uçağa yeni bir kontrol yazılımının kurulması şart koşulmuştu.

Uçağın artık uçuş için güvenli olduğu ifade edildi.

Ancak uçakların uçuşa başlaması için pilotların yapılan değişiklikler hakkında eğitim alması gerekiyor.

737 serisinin en genç uçağı olarak piyasaya çıktığında çevre dostu uçuş teknolojisi ile çok ilgi çeken Max serisi Etiyopya ve Endonezya’da toplam 346 kişinin öldüğü uçak kazaları sonrası, Boeing 737 Max uçakları incelenmeye alınmıştı ve hizmetten çekilmişti. Kazaların ana nedeni hatalı bir kontrol programı olarak gösterilmişti. Boeing, aslında ilk kazadan sonra sorunları çözmek istemiş ve koşa bir çalışma ile uçakları yeniden uçabilir hale getirebileceğini söylemişti. Ancak soruşturma sırasında başka eksiklikler de ortaya çıktı. Buna ek olarak, Boeing’in kalite ve güvenlik yönetimi ile FAA’nın lisanslama uygulamasının eleştirilerinr maruz kaldı. Bu nedenle, uçuş yasağının kaldırılması yaklaşık 20 ay sürdü.

Bu arada Max’lar ile yoğun uçuş programı planlamış ve uçuşları pazarlamış olan bir çok hava yolu şirketi büyük çapta ticari kayıplara maruz kalmıştı.

Şimdi 737 Max uçakları yeniden uçuşlara başlıyor.

Avrupa’nın havacılık otoritesi EASA, Ekim ayı ortasında 737 Max’in yeniden yeterince güvenli olduğunu düşündüğünü açıklamıştı. Genel olarak, artık Avrupa ve diğer uluslararası denetim makamlarının da FAA kararından sonra hızlı bir şekilde bir başlangıç ​​izni vermesi bekleniyor.

Ancak şu an çok sayıda havayolu, seyahat kısıtlamaları ve korona salgınının nedeniyle talep eksikliğinden dolayı filolarını önemli ölçüde azaltıyor ve yeni satın almaları erteliyor.

Belki küresel CO2 emisyonlarını azaltmak için daha sıkı önlemler, nispeten ekonomik olduğu düşünülen 737 Max uçaklarını yine ilk tercih edilen durumuna getirebilir.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen 737 Max’lar yeniden uçuşa başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 737 Max’lar yeniden uçuşa başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 737 Max’lar yeniden uçuşa başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.